Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Srbi ne žele da ih Breskvica predstavlja na Eurosongu: “Ima genocidnu pjesmu!”

Preuzmite sliku

Srbi ovih dana biraju svoju pjesmu za Eurosong, a večeras se održava prva polufinalna večer u kojoj će nastupiti i Breskvica sa svojom pjesmom “Gnezdo Orlovo”.

Ako je suditi po broju pregleda na YouTubeu, ona je favorit jer ima gotovo pet miliona pregleda.

Međutim, pjevačicu optužuju da joj je pjesma genocidna i da govori o istjerivanju Albanaca s Kosova. Ona je sve to oštro demantovala. Ipak, na srpskom X se vodi kampanja da ona ne pobijedi i mnogi je hejtaju i pozivaju sve da ni u kojem slučaju ne glasuju za nju:

“Broj osam danas svi masovno ignorišemo”; “Bilo ko, samo ne ona”; “Dobro, sad je jasno zašto je Voyage stalno pričao, a ona šutjela dok su bili zajedno”; “Ova mala je i dalje glasno glupa”; “Svima se sere od Breskvice, a još nije ni počelo”, pišu tviteraši.

“Breskvica ima genocidnu pjesmu”

“Oblak sivi sakri nebo, crne ptice ponovo. Grmi, sijeva, pada grad i ruši gnijezdo orlovo. Tata kaže mаlom orlu: ‘Biće, sine, gotovo. Otići će crne ptice, vedro biće ponovo'”, stihovi su Breskvičine pjesme. Jedan korisnik Twittera objasnio je zašto smatra da Breskvica pjeva o vraćanju Kosova.

“Posljednja rečenica, prema mom mišljenju, u potpunosti objašnjava namjeru pjesme. To znači da će Albanci ‘nestati’ s Kosova i da će Srbi u potpunosti imati kontrolu nad teritorijem. To znači legitimiziranje masakra i etničkog čišćenja nad Albancima na Kosovu”, napisao je.

“Breskvica ima genocidnu pjesmu”; “Jeftino skupljanje glasova”; “Čak i da prođe, Eurosong neće dozvoliti takvu pjesmu”; “Strava i užas”, neki su od komentara.

Drugi korisnik Twittera objavio je da se Hitlerov ljetnikovac zvao Orlovo gnijezdo i da je zbog toga pjesma problematična. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje