Petak, 24. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Slavni par s djecom na ljetovanju: Zajedno su 30 godina, a tek im je 46

Na najmanjem i najjužnijem otočiću Baleara ovih dana se usidrio jedan od najpoznatijih bivših nogometaša i trenera današnjice, Zinedine Zidane i njegova supruga Veronique s djecom. Par se zabavlja – kao da su se jučer upoznali, a istina je – 30 godina daleko od toga!

U jednoj od lučica španskog otočića Formentera ovih je dana usidrena jahta jednog od najpoznatijih Francuza u historiji – bivšeg nogometaša i trenera Zinedinea Zidanea, koji je sa zadnjim danom maja šokirao svijet ostavkom na mjesto trenera Real Madrida.

‘Znam da je ovo neobičan trenutak za odlazak, ali ovaj tim mora nastaviti pobjeđivati, treba munova metodologija rada i zapravo novi trener na klupi. Nakon tri godine, treba nešto mijenjati. Treba nešto drugačije, neka nova poruka… Zato sam donio ovakvu odluku”, rekao je na vanrednoj presici.

Nakon toga, odlučio se posvetiti privatnom životu i ugađati porodici tokom dugog ljetnog odmora. S porodicom je snimljen na jahti, a od supruge Veronique nije se odvajao ni nakratko. Njihova je ljubav, uvijek se proteže kroz članke o Zidaneu, počela kad su oboje imali samo 16 godina. Desetak su se puta susreli u izlascima prije nego što je on uopće skupio hrabrosti razgovarati s njom, no vrlo brzo su postali nerazdvojni. I šira je porodica velikom Zidaneu iznimno bitna, njegova braća su mu bila najbliži suradnici, a privatne stvari nikada nisu odlazile dalje od njegovog intimnog kruga.

Pet godina nakon što su se počeli zabavljati, Zinedine i Veronique su se vjenčali, a danas imaju četvero djece: Enzo Alan je 23-godišnji nogometaš, Luca također igra nogomet i 20 mu je godina, Elyaz ima 12 godina, a Théo 16 godina. (Gloria.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,