Srijeda, 29. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prvo postao prvak u zadnjem nastavku Rockyja, a onda i u stvarnosti…

Preuzmite sliku

Tony Bellew naslov svjetskog prvaka osvojio na stadionu svojeg voljenog Evertona, baš kao i u “Creedu”, posljednjem nastavku “Rockyja”

Žrtvovao je san da bi doživio jedinstveno i neprocjenjivo iskustvo, ali u konačnici je i ostvarenje sna došlo na red.

Tonyja Bellewa (33) Sylvester Stallone osobno je odabrao za ulogu Rickyja Conlana, koji u filmu “Creed” pobjeđuje Rockyjeva štićenika Adonisa Creeda i osvaja naslov prvaka. Snimanje filma mu je, sam priznaje, unazadilo karijeru godinu dana.

  • tony-bellew
  • – Sad samo želim osvojiti naslov svjetskog prvaka – rekao je nakon završetka snimanja. I uspio je. I to na Goodison Parku, stadion svojeg voljenog Evertona, na kojem je i njegov filmski lik učinio isto.

    – Ni u milion godina ne bih pomislio da je ovo moguće. Učinio sam to na filmu, sad i u stvarnom životu, i to na stadionu Evertona – vikao je ushićeni Bellew nakon borbe, a nije bio daleko od potpuno drukčijeg raspleta. U trećoj je rundi nokautirao Kongoanca Ilungu Makabua, ali je i sam već u prvoj bio na podu. Međutim… – Na ovom sam stadionu nepobjediv kao Floyd Mayweather – objasnio je svoj povratak u meč.

  • Filmu se (zasad) ne namjerava vraćati. Jedini cilj mu je objediniti sve titule u cruiser kategoriji. Ali iskustvo sa Stalloneom ostat će mu za cijeli život.

    – Moj najstariji sin Carey gledao je film i ostao šokiran vidjevši tatu uz Stallonea. Ludo je što sam bio u filmu uz jednog od junaka iz djetinjstva, iako su mi ipak draži njegovi filmovi o Rambu. Kad smo razgovarali na snimanju, zanimale su me samo priče o Rambu – kaže Bellew, čiji je otac bio pljačkaš banke a djed policajac. Osim Bellewa, i Stallone je velik navijač Evertona, pa je odabir evropskog stadiona na kojem će snimati borbu bio prilično lagan. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje