Utorak, 24. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Procurio jeziv snimak sa seta: Alec Baldwin drži pištolj u ruci, snimateljica leži na podu…

Preuzmite sliku

Na snimku se vidi glumac kako drži pištolj prije tragičnog incidenta, kao i ono što je uslijedilo nakon pucnja.

Ured šerifa Santa Fea objavio je nove snimke sa snimanja filma Rust na kojima se vide mahniti trenuci na setu nakon što je glumac Alec Baldwin navodno ispalio pištolj pritom usmrtivši snimateljicu Halynu Hutchins. Na snimku se vidi Baldwin kako drži pištolj prije tragičnog incidenta, kao i ono što je uslijedilo nakon pucnja, gdje Hutchins leži na tlu okružena članovima ekipe koji su joj prvi priskočili u pomoć. Fotografije pištolja i Baldwinovih ruku nakon pucnjave također su puštene u javnost.

 • Glumac je snimljen i kako govori dvojici policajaca nakon pucnjave kako nije povukao okidač 45-kalibarskog rekvizitnog pištolja dok je uvježbavao scenu, kao i da nije znao da je neko stavio pravo streljivo u oružje.

  “Izvukao sam pištolj i kako se cijev čisti, okrenuo sam ga i podigao i on je opalio”, govori Baldwin.

  Snimka također pokazuje i redatelja Joela Souzu kako leži na tlu, ranjen istim metkom koji je ubio Hutchins.

  U zasebnom izvještaju o radnim uslovima na setu Rusta otkriveno je kako su filmski čelnici “znali da se na setu ne poštuju sigurnosne procedure vezane uz vatreno oružje, te pokazali potpunu ravnodušnost spram sigurnosti zaposelnika zanemarivši provjeriti radnu praksu, kao i poduzeti korektivne mjere”.

  Baldwin je također i producent filma, no ne osjeća se krivim za incident.

  “Osjećam da je neko odgovoran za ono što se dogodilo i ne mogu reći o kome se radi, ali znam da to nisam ja”, kazao je ranije.

  Istražitelji navode kako i dalje čekaju snimke poziva i balističke informacije kako bi dovršili kriminalističku istragu.

  Protiv Baldwina nije podignuta optužnica.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje