Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pretrešena kuća Alaina Delona: Pronađena 72 komada vatrenog oružja za koje nema dozvolu

Preuzmite sliku

U toku pretresa kuće francuskog glumca Alaina Delona u Douchy-Montcorbonu zaplijenjeno je 72 komada vatrenog oružja i više od 3000 komada streljiva, piše The Guardian.

“Delon nema ovlaštenje koje bi mu dopuštalo posjedovanje vatrenog oružja”, rekao je lokalni tužitelj Jean-Cédric Gaux.

Pretres je obavljen prošlog četvrtka te je otvorena istraga zbog ilegalnog skladištenja oružja i posjedovanja oružja.

Zadnjih godina lošeg je zdravstvenog stanja

Delon je francuska filmska zvijezda. Godine 2019. doživio je moždani udar, nakon čega mu je zdravstveno stanje vrlo loše, a našao se i usred porodične svađe.

Naime, od početka januara, troje djece francuske legende svađaju se i svako se kune da će braniti očeve interese najbolje što mogu. Anouchka Delon poziva na liječenje u Švicarskoj, gdje živi, dok Anthony i Alain-Fabien kažu kako poštuju želju oca da završi svoje dane na svom imanju u Douchyju u Francuskoj.

Svađa oko nasljedstva i skrbništva

U središtu svađa koje su nastale oko Delona i njegovo troje djece je pitanje nasljedstva filmske zvijezde, odnosno 300 miliona eura imovine. Navodno bi od nasljedstva najviše mogla profitirati kći Anouchka.

“Moja sestra ima 50% cjelokupnog bogatstva mog oca. Moj brat Alain-Fabien i ja smo ono što nazivamo rezervnim udjelom, tako da imamo 25%”, rekao je Anthony.

On je nedavno podnio zahtjev za skrbništvom nad ocem, uz podršku brata Alaina-Fabiena. 

“Ne slažem se s njegovim sinovima, koji ga žele staviti pod skrbništvo. Čini mi se da je to nepotrebno i gnusno. Kažem da je još uvijek vrlo dosljedan. Alain Delon je manje sposoban nego prije, ali je još uvijek s nama”, odgovorio je glumčev odvjetnik Christope Ayela na zahtjev za skrbništvom. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje