Subota, 22. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Poslušajte novu obradu pjesme “Bella Ciao”, čuvene himne otpora i borbe

Preuzmite sliku

Američka pjevačica Becky G obradila je čuvenu himnu otpora i borbe “Bella Ciao” u sasvim novom, reggaeton duhu.

Amerikanka je pjesmu predstavila neposredno uoči premijere posljednjih epizoda serije “La Casa de Papel” koja je kroz svoje epizode ponovo oživjela dobro poznati hit.

Poznata još i kao himna slobode, snage i pravde, “Bella Ciao” se u spomenutoj seriji savršeno uklopila u osnovni motiv glavnih junaka – otpor, a Becky je sa zadovoljstvom obukla u novo ruho.

“La Casa de Papel mi se dopala od prvog dana, a naročito njen način na koji se povezala sa milionima ljudi širom svijeta. Bila mi je čast raditi na ovom projektu”, rekla je pjevačica i dodala kako je “Bella Ciao” obilježila mnoge ikonične momente u seriji.

U spotu, Becky koja po prvi put pjeva na talijanskom jeziku, poput originalne postave serije oblači prepoznatljivi crveni kombinezon i masku sa likom Salvadora Dalija, a pjesmu završava koreografijom na zlatnim polugama.

Da podsjetimo, preostalih pet epizoda posljednje sezone serije “La Casa de Papel” dostupne su na Netflixu od danas, a označit će završetak priče o legendarnoj pljački jedne od najuspješnijih serija današnjice.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,