Utorak, 19. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Popularni turski kuhar objavio story sa sinom Milorada Dodika uz opis “Moj brat”

Preuzmite sliku

Popularni turski kuhar Nusret Gökçe poznatiji kao Salt Bae koga na Instagramu prati oko 25 miliona ljudi iz cijelog svijeta objavio je fotografiju sa Igorom Dodikom, sinom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i njegovom suprugom Ivanom.

Nusret je u opisu fotografije napisao “Sin predsjednika Bosne. Moj brat” zbog čega se može zaključiti da su njih dvojica više od poznanika.

 • Fotografija je zabilježena u Dubaiju gdje gdje Nusret Gökçe ima jedan od svojih restorana namijenjenih ljubiteljima mesa, a svjetski poznate ličnosti bore se za rezervaciju kako bi jeli kod njega i snimili selfie.

  Gökçe je inače rođen u siromašnoj kurdskoj porodici u Turskoj, a zbog loše finansijske situacije već u 6. razredu morao je napustiti školu i zaposliti se u mesnici kao pomoćnik.

  Svoj prvi restoran otvorio je 2010. godine u Istanbulu, a prije toga putovao je po Argentini i SAD-u tri godine i uglavnom radio u restoranima volonterski jer je htio naučiti sve što može o gastronomiji, kuhanju i vođenju restorana.

  Salt Bae i nije baš omiljen među gastrokritičarima. Nakon otvaranja restorana u New Yorku jelovnik slavnog turskog kuhara nazvan je precijenjenim.

  Otkada datira blisko poznanstvo Nusreta i sina predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika nije poznato.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje