Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ona je najbogatija pjevačica na svijetu, a nikada niste čuli za nju

Preuzmite sliku

Najbogatija je pjevačica u Engleskoj, imućnija od pop zvijezde Adele, glumice Salme Hayek, kao i spisateljice JK Rowling…

Kirsty Bertarelli (49) je bivša misica, muzičarka i filantrop, a njeno bogatstvo se procjenjuje na oko 9,2 milijarde funti. Mediji su je prozvali najbogatijom ženom na svijetu, prenosi Telegraf.rs.

 • Bivša miss Velike Britanije Kirsty Bertarelli je 1971. godine rođena u Oultonu, u Staffordshireu, a njena životna priča intrigira mnoge…

  Kirsty je u tinejdžerskim godinama postala misica, a u dvadesetim je prvi put uplovila u muzičku industriju. Osim pjevanja, počela je da se bavi pisanjem tekstova. U međuvremenu, 1997. godine, kada je imala 26 godina, upoznala je svog budućeg supruga Ernesta Bertarellija na večeri u Sardiniji.

 • On je već tada bio najbogatiji čovjek u Švajcarskoj, te je bio veoma poželjan među ženama.

  “Bilo je toliko djevojaka koje su željele da budu s njim i mislim da sam mu ja predstavlja pravo osvježenje”, rekla je za britanski Telegraf.

  Godina 2000. bila je prelomna za Kirsty jer se tada udala za Ernesta.

  Ernesto ju je zaprosio dok je svirala grupe Mariači iz Meksika. Kada je bila na medenom mjesecu – safariju, zatrudnjela je sa kćerkom Kjarom, koja sada ima 18 godina. Kasnije je dobila Falka, sada 14-godišnjeg dkečaka, i Alka 9-godišnjaka.

  U 2000. godini postala je i najbogatija žena u Velikoj Britaniji. U velikoj mjeri može zahvaliti svom bogatstvu svom suprugu Ernestu, najbogatijem čovjeku Švajcarske.

  Par posjeduje čitav niz luksuznih nekretnina od Italije gdje su se upoznali, preko Londona, pa čak i skijalište u Švajcarskoj. Uprkos nevjerovatno užurbanom stilu života, Kirsty insistira na tome da su Ernesto, ona i njena djeca “veoma bliski”.

  “Ernesto i ja smo uvijek kod kuće i vaspitavamo djecu. Svakog jutra pripremamo im doručak”, rekla je u jednom intervjuu.

 • Ona uglavnom sa suprugom i djecom putuje po svijetu u svojoj jahti od 160 miliona dolara, koju je dobila od supruga. Mediji pišu da je Ernesto za njen 40. rođendan napravio je žurku koja ga je koštala 2.000.000 dolara.

  Ernesto Bertareli bio je bogat čovjek od rođenja, jer je naslijedio farmaceutsku kompaniju od svog djeda. Za deset godina, od 1996. do 2006. godine, kompanija se utrostručila.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje