Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Objavljen trailer za dugo očekivani Tarantinov film s DiCaprijom i Pittom (VIDEO)

Preuzmite sliku

Objavljen je prvi trailer za dugo očekivani film Quentina Tarantina “Bilo jednom u Hollywoodu” (Once Upon a Time in Hollywood), u kojem glavne uloge igraju Leonardo DiCaprio i Brad Pitt.

Tarantino, koji je napisao scenario i režirao i producirao film, bio je inspirisan usponom hipi kulture u Los Angelesu, šezdesetih godina prošlog vijeka, kojem je i sam svjedočio kao dječak, prenosi N1.

“Bilo jednom u Hollywoodu” smješten je u 1969. godinu, i prati holivudskog glumca Ricka Daltona (Leonardo DiCaprio) i njegovog dugogodišnjeg kaskadera Cliffa Bootha (Brad Pitt), koji žive u komšiluku glumice Sharon Tate (Margot Robbie), žrtve ozloglašenog kulta Charles Mansona.

“Na scenariju sam radio pet godina, i živio sam u Los Angelesu najveći dio svog života, uključujući 1969, kada sam imao sedam godina. Veoma sam uzbuđen što ću ispričati priču o Los Angelesu i Hollywoodu koji više ne postoje”, rekao je Tarantino.

U filmu igraju još i pokojni Luck Perry, Al Pacino, Damian Lewis i Tim Roth.

Prema nezvaničnim informacijama američkih medija, svjetska premijera očekuje se u maju, na filmskom festivalu u Kanu, dok je početak bioskopske distribucije zakazan za 26. juli. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje