Nedjelja, 28. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nova južnokorejska serija za jedan dan postala popularnija od serije „Squid Game“

Preuzmite sliku

Izgleda da je svijet željan južnokorejskih serija, a Netflix i te kako ima namjeru da to iskoristi.

Naime, samo 24 sata nakon što je plasirana, horor serija Hellbound postala je svjetski fenomen i pretekla Squid Game po gledanosti u više od 80 zemalja. U svijetu u kome je serija smještena, ljude posjećuju nebeska bića koja ih obavještavaju o tačnom vremenu i vremenu kada će umrijeti. Kada za to dođe vrijeme, do ovih grešnika dolazi tim demona koji ih spaljuje i šalje direktno u pakao.

U takvoj situaciji izbija masovna histerija i ljudi se okreću religioznosti i fanatičnom praćenju pojedinih grupa posvećenih „spasenju“. Jedna od njih se izdvaja i mnogi postaju sumnjičavi oko njene uloge u svemu, što dovodi do daljeg istraživanja tajni.

Pilot epizoda ove serije premijeru je imala na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu u septembru ove godine. U međuvremenu, Squid Game, koji je premijeru na Netflixu 19. septembra, zabilježio je nevjerovatnu popularnost – 142 miliona pregleda u 94 zemlje i ukupno 46 dana na mjestu najgledanije serije, što je dovelo do najave druge sezone.

Serija Hellbound za sada nema toliko visoku ocjenu, ali brojevi pregleda rastu, tako da je ušla i u 10 najgledanijih naslova na Netflixu u Srbiji. (Citymagazine)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,