Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nekadašnja tinejdžerska zvijezda progovorila o paklu ovisnosti i depresije (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nekadašnja tinejdžerska zvijezda Amanda Bynes dala je prvi intervju četiri godine nakon što je doživjela nervni slom. Danas 32-godišnja glumica ispričala je za časopis Paper da je zbog filma ‘She’s The Man’, koji je snimila 2006., pala u depresiju. 

– Bila sam u dubokoj depresiji četiri do šest mjeseci jer mi se nije sviđalo kako sam izgledala kad sam glumila muškarca. Nikad to nikome nisam rekla – ispričala je Amanda koja je u filmu utjelovila djevojku koja se pretvara da je muškarac kako bi upala u fudbalsku ekipu.

Godinu kasnije čula je za lijek Adderall za koji je negdje pročitala da je odličan za mršanje.

– U članku je pisalo da ga mnoge žene uzimaju kako bi ostale mršave. Pomislila sam da je to ono što meni treba – ispričala je Amanda dodaviši da je došla kod psihijatra glumivši da ima poremećaj pažnje kako bi joj dao recept.

Tokom snimanja filma ‘Hall Pass’ 2010., Amanda kaže da je žvakala tablete vjerujući da će je tako brže udariti, piše Azra.ba.

– Na kraju se uopće nisam mogla fokusirati na tekst. Nisam ga mogla ni zapamtiti. U jednom sam trenutku pogledala kako izgledam na ekranu i pomislila – izgledam tako debelo! – ispričala je Bynes.

 • Na kraju je pobjegla sa seta i zamijenjena je drugom glumicom. Isto je napravila i na snimanju filma ‘Easy A’.

  – Bukvalno nisam mogla podnijeti kako izgledam u tom filmu. Nije mi se svidjelo ni kako glumim. Bila sam uvjerena da se trebam prestati baviti glumom nakon što sam ga pogledala. Bila sam jako napušena kad sam ga gledala, ali iz nekog razloga to je stvarno uticalo na mene. Potpuno je promijenilo moju percepciju – priznala je.

 • Nakon što se povukla iz svijeta glume, kaže da se osjećala kao da nema svrhu u životu.

  – Imala sam mnogo slobodnog vremena pa sam po cijele dane bila nadrogirana – rekla je priznavši da je eksperimentirala s kokainom i ecstasyjem, ali da joj nikad nisu ‘sjeli’.

  – Definitivno sam zloupotrebljavala Adderall –  kaže.

  Posrnula glumica na kraju se uspjela skinuti s droge i danas studira na Modnom institutu dizajna i prodaje. Trebala bi diplomirati početkom godine, a planira se vratiti i glumi.  (Tuzlanski.ba)

  Amanda u filmu koji ju je uništio:

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje