Petak, 3. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nakon 20 godina ponovno se okuplja ekipa filma Harry Potter

Preuzmite sliku

Nakon 20 godina ekipa iz filma Harry Potter and the Philosopher’s Stone ponovno se okuplja, najavila je kompanija Warner Bros., a već je objavljen i teaser.

Harry Potter 20th Anniversary: ​​Return to Hogwarts predstavit će neke od najvećih zvijezda franšize Harry Potter, uključujući Daniela Radcliffea, Ruperta Grinta i Emmu Watson, u nizu intervjua, razgovora i panela. Osvrnut će se na franšizu i njeno naslijeđe, otkrivajući i nove anegdote te uvide iza kamere, prenosi index.hr.

Između ostalih na okupljanju će se pojaviti i režiser Chris Columbus te glumci Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Gary Oldman, Imelda Staunton, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis, Evanna Lynch i drugi.

“Prošli smo nevjerovatno putovanje od premijere prvog filma i svjedočili kako se pretvara u impresivan svemir koji je, u najmanju ruku, magičan. Retrospektivni specijal odat će počast svima kojima je ovaj kulturalni fenomen dotaknuo živote – od talentovane postave i ekipe koja je dala svoje sve za ovu filmsku franšizu, do fanova zbog kojih je svijet čarobnjaka živ i dvadeset godina kasnije”, izjavio je Tom Ascheim, predsjednik studija Warner Bros., koji stvara sadržaj za djecu i mlade.

Specijal će biti premijerno prikazan na Novu godinu – u subotu, 1. januara 2022., a zasad je najavljeno prikazivanje samo na HBO Maxu.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,