Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Karleuša dobila ulogu fatalne razbojnice u Netflixovoj seriji, dio će se snimati u Kotoru

Preuzmite sliku

Emitovanje serije se očekuje krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Jelena Karleuša prihvatila je poziv Lazara Ristovskog da glumi u seriji koju priprema, a koja će, kako se priča, biti najskuplja serija ikada snimljena na prostorima regiona.

Kako prenosi Telegraf, pop diva je nakon mnogo razmišljanja i razgovora riješila da pristane na ponudu, a presudno je bilo to što se radi o velikom izazovu i megalomanskom projektu u koji će biti uloženo mnogo sredstava, što je njoj i te kako inspirišuće jer je nešto novo i vrlo vrijedno pažnje.

Prema riječima izvora, Jelena će u seriji koja prikazuje period srednjeg vijeka igrati ženu razbojnika, fatalnu zavodnicu, spremnu na sve kako bi zaštitila svoju teritoriju.

– Priča je izmišljena, ali se bazira na mnogo istorijskih momenata i geopolitičkih činjenica, radi se o srednjem vijeku. Dugo se radi na ovoj seriji i cjelokupna ideja je zaista nešto što kod nas nije viđeno. Ideja Lazara Ristovskog je bila da Jeleni ponudi značajnu ulogu, glavnu ulogu, što je ona na kraju i prihvatila. Biće ovo veliki izazov za nju, ali i za cijelu ekipu koja radi ili će tek raditi na seriji. To će sigurno svako željeti da pogleda – kaže izvor.

Kkao je otkrio, Jelena će igrati fatalnu zavodnicu koja se bavi spletkama i politikom i zavodi najveće ličnosti tog doba, a sve kako bi zaštitila svoju državu.

– Čak, koliko znam, po scenariju ubija jednog moćnika… Koliko je sve veliko govori i činjenica da se pravi gusarski brod, ali pravi gusarski brod, kao i grad koji će se izgraditi na području Kotora. Snimanje treba da počne za nekoliko mjeseci – otkriva sagovornik Telegrafa.

Koliko će u projekat biti uloženo dovoljno govori i informacija koja postaje sve glasnija, a to je da će se serija prikazivati na Netflixu. Za sada je riječ o nezvaničnim informacijama, jer niko ko je dio projekta još uvijek nije izašao u javnost sa zvaničnim podacima i informacijama, već se i dalje sve drži u tajnosti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje