Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Haos na izboru ljepote: Otela krunu pobjednici i povrijedila joj glavu

Preuzmite sliku

Pobjednica jednog izbora ljepote na Šri Lanci zadobila je povrede glave nakon što je izbila tučnjava na pozornici tokom dodjele titula.

Pushpika De Silva osvojila je titulu najljepše gospođe Šri Lanke, a svečanost se prenosila na nacionalnoj televiziji. Međutim, nekoliko trenutaka kasnije dobitnica te titulu iz 2019. godine, Caroline Jurie, oduzela je krunu De Silvi, tvrdeći da joj titula ne može biti dodijeljena jer je bila razvedena.

Naime, pravila izbora su da takmičarke moraju biti vjenčane i da ne smiju biti razvedene.

“Postoji pravilo koje sprječava da se takmiče žene koje su se već udale i razvele pa poduzimam korake da krunu dobije drugoplasirana“, rekla je Jurie publici s pozornice. Položila je krunu na prvu pratilju, a De Silva je u suzama napustila pozornicu.

Kasnije je na Facebooku napisala da je morala u bolnicu zbog povrede glave nastale dok joj je Jurie skidala krunu s glave.

Organizatori su se naknadno ispričali De Silvi i vratili joj krunu jer je utvrđeno da ona nije razvedena, već da ona i suprug trenutno samo žive odvojeno.

“Caroline Jurie se sramotno ponašala na pozornici, a organizacija Mrs World već je započela istragu o tom pitanju”, rekao je vlasnik licence Chandimal Jayasinghe.

“Prava kraljica nije žena koja ukrade krunu druge žene, već žena koja diskretno popravi krunu druge žene”, zaključila je De Silva. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,