Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Glumci i glumice koji su imali tu sreću da glume sa svojom djecom u istom filmu

Preuzmite sliku

Sjajni glumci imaju mnogo talenta, a neki to prenose i na svoju djecu. Za ljubitelje filma to je sjajno. Vidjeli smo kako su Will Smith, Meryl Streep i Robin Williams naučili svoje potomke umjetnosti glume. Mnogi od njih su odlučili igrati uloge oca i sina ili majke i kćerke u istim filmovima, prenosi Tuzlanski.ba.

Bright Side donosi neke od glumaca koji su glumili u istim filmovima kao i njihova djeca.

1. Will Smith i Jaden Smith

Ovaj nezaboravni par upoznali smo u filmu The Pursuit of Happyness, 2006. Mali Jaden osvojio je naša srca sa samo 8 godina. Hemija između njih otkrila je snažnu vezu otac-sin izvan ekrana. Godine 2013. vratili su se glumi u filmu ” After Earth”, gdje su opet glumili članove iste porodice.

 • 2. Ben Stiller i Jerry Stiller

  Ben i Jerry Stiller glumili su zajedno u mnogim filmovima, uključujući The Heart Break Kid, Zoolander i Heavyweights . Njihov najpoznatiji nastup bio je u prvom od njih, 2007. godine, gdje su glumili oca i sina. U ovom filmu, Jerry Stiller ljubavnik je u Las Vegasu koji pokušava savjetovati svog sina na pogrešne načine, dok je Ben zbunjen zbog njegove nedavne odluke o vjenčanju.

 • 3. Kirk, Michael i Cameron Douglas

  3 generacije porodičnog imena Douglas okupile su se u komediji It Runs in the Family. Svi su oni sjajni glumci. Kirk Douglas bio je prvi koji je učvrstio svoje ime u Hollywoodu nominacijom za Oscara 1949. godine. 1960. godine uzdigao se do istaknute slave kroz svoj film Spartacus. Njegov sin Michael ostao je upamćen po romantičnim dramama i po izuzetnoj sposobnosti zavođenja i zaintrigiranja gledalaca.

 • 4. Meryl Streep i Mamie Gummer

  Meryl Streep jedna je od velikih glumica 20. i 21. stoljeća, a film za filmom pokazuju nam koliko su izuzetne njezine glumačke sposobnosti. Njena kćerka Mamie nije daleko iza nje, iako smo je, za sada, mogli vidjeti samo u nekoliko filmova. Prvi u kojem se dvojac pojavio bio je Evening, 2007. Ali u Rickiju i Flashu su majka i kćerka pokazale svoje udružene talente.

 • 5. Charlie Sheen i Martin Sheen

  Martin Sheen, poznat po sjajnom filmu Apokalipsa sada, otac je slavnog glumca Charlieja Sheena koji je glumio više od 10 godina u hit komediji Dva i pol muškarca . Iako vrlo različitog karaktera, obojica su se okupila u dva filma: No Code of Conduct i Wall Street, gdje su glumili oca i sina.

 • 6. Donald i Kiefer Sutherland

  Kiefer Sutherland bio je veliki junak serije 24 koja je uspjela ostati u eteru 9 godina. Povrh svega toga, sin je talentov anog Donalda Sutherlanda, posljednjeg puta viđenog u  trilogiji ” Igre gladi ” koji igra zloćudnu i originalnu ulogu. Prvi put su viđeni zajedno 1996. godine, u filmu ‘ Time to Kill’ . Njihov drugi nastup dogodio se nedavno, u Forsaken-u , 2015.

 • 7. Sylvester i Sage Stallone

  Nemoguće je ne prepoznati ga. Rocky Balboa jedan je od najpoznatijih boksera u istoriji, iako je izmišljen. Film Rocky V od čitave sage ima sporiji zaplet, iako novi značajan faktor: pojava najstarijeg sina Sylvestera Stallonea, Sage. U njemu možemo vidjeti dvojac kako prirodno i zabavno obavlja uloge oca i sina.

 • 8. Zelda i Robin Williams

  2004. godine objavljen je House of D, prvi sjajni film u kojem je Robin Williams glumio sa svojom kćerkom Zeldom. U filmu se suočava s kompleksnom ulogom, jer glumi domara s mentalnim poremećajem.

 • 9. Colin i Tom Hanks

  Neusporedivi Tom Hanks glumio je sa sinom u filmu The Great Buck Howard 2008. godine. U ovom filmu glavni protagonist je, na iznenađenje, Colin, a ne Tom. Mladić prkosi ocu i napušta fakultet kako bi ostvario svoj san: postati veliki pisac.

 • 10. Clint i Scott Eastwood

  Mogli bismo reći da je ovo jedan od najprepoznatljivijih parova otac i sin. Obojica su izgradili odličnu glumačku karijeru temeljenu na klasičnim i nezaboravnim filmovima. Clint je lik koji se ne može distancirati od američkog western žanra. On je sarađivao sa Scottom na Flags of Our Fathers, Trouble with the Curve, Invictus, i Gran Torino. (Tuzlanski.ba)

 • (L–r) SCOTT EASTWOOD as Billy Clark and CLINT EASTWOOD as Gus in Warner Bros. Pictures’ drama “TROUBLE WITH THE CURVE,” a Warner Bros. Pictures release.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,