Nedjelja, 14. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Demi Lovato objavila da više nije nebinarna osoba: “Sad se opet osjećam kao žena”

Preuzmite sliku

Pop zvijezda Demi Lovato, koja je prošle godine objavila da se smatra nebinarnom osobom, ponovo je umjesto zamjenica “oni/njihovo” počela koristiti zamjenice “ona/njena.”

U posljednjoj epizodi podcasta Spout voditeljica Tamara Dhia priznala je u razgovoru s Demi da još uvijek “ne razumije sasvim” zamjenicu oni. Pjevačica je tu zamjenicu koristila od maja 2021., kada je izjavila da se ne identificira isključivo kao muško ili žensko, prenosi index.hr.

 • “Promjenjiva sam osoba”

  “Da, dakle, oni su, hm, zapravo sam ponovo usvojila zamjenice ona/nju”, rekla je Demi u podcastu. “Ja sam vrlo promjenjiva osoba. Prošle godine sam osjetila da je moja energija bila uravnotežena u mojoj muškoj i ženskoj strani.

  Primjerice, kad sam trebala na javni zahod i kad bih u tom trenutku trebala izabrati u koji da uđem, onaj za žene ili onaj za muškarce, nisam mislila da postoji pravi izbor za mene jer se nisam osjećala nužno kao žena, ali nisam se osjećala ni kao muškarac.

  Jednostavno sam se osjećala kao čovjek. I to je ono što su “oni” za mene. Radi se samo o tome da se u svojoj srži osjećaš ljudskim bićem”, rekla je.

  Dodala je da se u posljednje vrijeme ponovo osjeća kao žena, što ju je ponukalo da uz “oni” koristi i zamjenice “ona/njena.”

  Otkrila da je panseksualka

  Pjevačica je već ranije otvoreno govorila o svojem pristupu rodu i  seksualnosti. Otkrila je da je panseksualka tokom epizode podcasta Joea Rogana u martu 2021.

  “Fluidna sam, a jedan dio razloga zašto sam tako fluidna je taj što sam bila jako zatvorena”, rekla je. Kada ju je Rogan pitao voli li žene ili muškarce, odgovorila je da joj je svejedno.

  Lovato se 2018. gotovo predozirala, što joj je oštetilo mozak i izazvalo djelimičnu sljepoću. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,