Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Conneryjeva supruga oprostila se fotografijom: ‘Nije mogao pričati, borio se s demencijom’

Preuzmite sliku

Fotografija je nastala u maju ove godine, na proslavi njihove 45. godišnjice braka. Sean je na njoj drži za ruku, a Micheline je ispričala kako je glumac napustio svijet onako kako je i priželjkivao

Slavni škotski glumac Sean Connery preminuo je 31. oktobra u 91. godini, a otišao je mirno u snu. Na Bahamima, gdje je već desetljećima imao imanje i živio. Vijest o njegovoj smrti objavila je i potvrdila glumčeva porodica, a njegova dugogodišnja supruga, slikarica Micheline Roquebrune (91) oprostila se od Conneryja emotivnom porukom i, kako se vjeruje, posljednjom fotografijom para.

Fotografija je nastala u maju ove godine, na proslavi njihove 45. godišnjice braka. Sean je na njoj drži za ruku, a Micheline je ispričala kako se posljednjih mjeseci borio s izraženom demencijom, a da je napustio svijet onako kako je i priželjkivao.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SCREAM WARRIORS (@screamwarriors) on

– Posljednjih mjeseci nije vodio bajan život. Nije mogao razgovarati niti normalno funkcionisati. Ako ništa drugo, barem je preminuo u snu. Cijelo vrijeme bila sam kraj njega, otišao je dostojanstveno i u miru, bez velike boli i traume. Sean je imao demenciju i bolest je jednostavno uzela svoj danak. Bio je suprug kakvog sam mogla samo sanjati i proveli smo prekrasan život zajedno. Bio je oličenje muškarca. Bez njega više ništa neće biti isto i bit će mi jako teško, ali svjesna sam da ništa ne traje zauvijek i da se ovo moralo dogoditi – objasnila je Roquebrune.

  • Sir Sean Connery i Micheline upoznali su se davne 1970. u Maroku na jednom golf turniru. On je bio svježe razveden od prve supruge Diane Cilento, a Roquebrune je još uvijek bila u braku i imala je troje djece. Susret je ostavio snažan dojam na oboje, a vezu su započeli dvije godine kasnije.

    Jezična barijera u početku im je bila problem, kao i velika udaljenost, no svejedno su 1975. stali pred oltar, a 90-ih su preselili na Bahame, gdje su ostali zajedno sve do njegove smrti. Nisu imali zajedničke djece, no oboje su roditelji postali u ranijem braku. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje