Utorak, 5. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Brigitte Bardot o svojoj trudnoći: “Bio je poput tumora koji se hranio mnome”

Preuzmite sliku

Lik Brigitte Bardot predstavljao je uistinu svašta: od glumice i pjevačice, fantazije muškog spola, preteče stila ‘prave Francuskinje’ te prava ikona cijele generacije žena.

Ipak, usprkos brojnim titulama u kojima se uspješno snalazila, Bardot je imala problema s titulom majke. Sve je otkrila Catherine Rihoit, autorica biografije francuske ikone, piše Tportal.hr.

Biografija ‘And Bardot created woman’ otkriva kako se Bardot snašla u novoj ulozi u kojoj se našla 1960. godine kada je postala majka.

U braku s drugim suprugom Jacquesom Charrierom dobila je sinčića Nicolasa, a knjiga otkriva kako je u prvim danima života njezinog sina oko zvijezde vladala potpuna histerija.

“Bilo je to ludilo. Rađaonica instalirana u mojoj kući, fotografi iza prozora, neki su se maskirali u doktore da me iznenade. Nije bilo privatnosti. Bilo je grozno. Rođenje sina povezivala sam s ovom traumom, a Nicolas je bio taj koji je snosio posljedice”, otkrivaju odlomci u knjizi u kojima je Francuskinja otkrila da je rodila dijete protiv svoje volje.

Zbog činjenice da je oko nje vladala potpuna histerija, Bardot se nije znala nositi s novom ulogom ni s bebom, a žalila se i da je beba vrištala čim bi joj prišla.

Cjelokupna situacija ostavila je dubok trag na njihovom odnosu, a ni danas nisu uspjeli uspostaviti pravu vezu.

Štaviše, Nicolas Charrier je 1996. čak pokrenuo tužbu protiv svoje slavne majke zbog vrlo oštrih izraza koje je upotrijebila protiv njega u vlastitoj autobiografiji ‘Initiales BB’.

Tamo je iskreno progovorila o svojoj trudnoći, prvim danima s bebom i majčinstvu općenito, a neki od izraza koje je upotrijebila zbilja su surovi i pomalo okrutni.

“Bio je poput tumora koji se hranio mnome, koji sam nosila u svom natečenom mesu, čekajući samo da dođe blaženi trenutak kada ću ga se konačno riješiti. Noćna mora je dosegla vrhunac, to je bilo nužno. To doživotno smatram predmetom svoje nesreće”, napisala je Bardot i time povrijedila svog sina Nicolasa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje