Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Brak je i šerpa i krevet i pegla: Grupa ‘ZAR’ za Dan žena objavila pjesmu ‘S tobom sve’

Preuzmite sliku

“Brak je i šerpa i krevet i pegla” – pjevaju u novoj pjesmu članovi grupe ZAR.

Oni su danas, na Dan žena, objavili spot za zanimljivu kompoziciju “S tobom sve“, koja govori o naporima jednog muzičara da uskladi stalne probe, nastupe i sve ostale obaveze vezane za muziku sa svojom porodicom.

Spot je sniman u Bijeljini i u Novom Sadu, a režiju potpisuje Dalibor Mrdić iz Invenio Filmsa. Pored članova benda u novom videozapisu pojavljuje se i televizijska voditeljica Dragana Dimić.

“Ovo je jedna rokerska priča u kojoj su s jedne strane kuća i porodične obaveze, a s druge svirke, koncerti, probe… Tu sam između dvije vatre i teško je naći sredinu da ne trpe obje ljubavi. Ponovo sam se aktivirao autorski i pripremam još dosta dobrih pjesama. Dišem R'N'R punim plućima i u to će se uvjeriti publika na novom albumu, ali i u ovom spotu koji su maestralno uradili Dalibor Mrdić i Invenio Film – kaže lider ZAR-a Amir Pilav Cvale.

Pjesma “S tobom sve” označava i novi početak grupe ZAR. Naime, uz Amira Pilava Cvaleta i njegovog sina Patricka tu su novi članovi benda.

“ZAR svoje djelovanje usmjerava sa Njemačke na prostor bivše Jugoslavije. Do transformacije benda i promjena u postavi došlo je zbog nemogućnosti starih članova da odgovore obavezama u BiH, a sve zbog situacije sa koronavirusom koja ih onemogućava da često dolaze u Bosnu i Hercegovinu. Od sada je na gitari naš dugogodišnji prijatelj i autor većine pjesama na prvom albumu Igor Vukojević, a na basu je njegov sin Vuk.

Za bubnjevima je Aleksa Božunović, a drugi gitarista je Nedim Merzić Neko sa kojim sam svojevremeno svirao u bendu “Generacija sretnika” iz Tešnja – kaže Pilav.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,