Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bivša supruga vladara Dubaija platila 6,4 miliona dolara da sakrije aferu s tjelohraniteljem

Preuzmite sliku

Bivša supruga šeika Mohameda bin Rashida Al Maktouma iz Dubaija, princeza Haya platila je 6,4 miliona dolara da bi zataškala aferu koju je imala s britanskim tjelohraniteljem.

Afera je navodno trajala dvije godine, a tjelohranitelj je bio u braku. Afera je otkrivena nakon presude suda u Londonu o skrbništvu nad djecom princeze. U presudi je navedeno da je “počinila preljubu s jednim od svojih muških tjelohranitelja, piše Daily Mail.

U sudskoj presudi nije naveden identitet tjelohranitelja, ali se u medijskim izvještajima navodi da je riječ o 37-godišnjem Russellu Flowersu. Istaknuto je da mu je princeza kupovala luskuzne poklone među kojima su sat od 16.000 dolara i vintaž sačmarica vrijedna 66.000 dolara.

 • Navodno mu je platila 1,6 miliona dolara da bi je držao podalje od supruga Mohameda Al Maktouma, potpredsjednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata.

  Haya je Flowersovim kolegama takođe platila 1,6 miliona dolara da ne otkriju aferu koja je počela 2016. godine.

  Međutim, prevara je brzo otkrivena zbog čega je 46-godišnja princeza, kćerka preminulog jordanskog kralja bila primorana da napusti Dubai sa svoje dvoje djece.

  U presudi je naglašeno da je šeik pokušavajući steći skrbništvo nad djecom vršio “kampanju zastrašivanja” protiv supruge i da ju je izrugivao zbog afere.

  Jedan od Flowersovih prijatelja je poručio da su životi mnogih uništeni zbog afere. Flowers i njegova supruga nisu željeli govoriti o aferi, a to ne smiju uraditi ni njegove kolege koji su dobili novac da zataškaju aferu, prenosi New York Post.

  Princeza se udala za šeika 2004. godine i time je postala njegova šesta supruga, a razveli su se prošle godine. Trenutno živi s djecom u kući vrijednoj 113 miliona dolara smještenoj u jednoj od najekskluzivnijih londonskih četvrti Kensington, prenose britanski mediji.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,