Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Znate li u kojim godinama žene izgledaju najbolje

zena-izgled
Preuzmite sliku

Iako djevojke u tinejdžerskim danima misle da prolaze kroz najbolje godine u životu i sve im je savršeno, nova istraživanja pokazuju da najbolje godine ženama počinju poslije tridesete.

\"zena-izgled\"Istraživanja su pokazala da žene godinama traže i eksperimentišu sa sobom i svojim stilom dok ne pronađu ono u čemu se najbolje osjećaju, a njihovo samopouzdanje i zadovoljstvo dolazi do izražaja u 35. godini života.

Tako je jedna od tri ispitanice rekla da je postajala zadovoljnija svojim izgledom kako je bila starija, a tri od četiri dame rekle su da im je frizura sve bolja sa godinama.

Neke su žene otišle tako daleko da su rekle da su najsrećnije same sa sobom bile tek u 56 godini. Istraživanje je sprovela robna marka \”CC\”, a kažu da je čak 59 odsto anketiranih žena priznalo da se ne oblači u skladu sa svojim godinama, već kao da su mlađe.

\”Samopouzdanje, znanje i mudrost ključni su faktori zbog kojih se žena osjeća dobro u svojoj koži. Možete pratiti sve modne trendove i znati puno o modi, ali nećete to dobro nositi ako nemate samopouzdanja\”, rekao je predstavnik kompanije \”CC\” za \”Daily Mail\” i dodao da ženama za takva otkrića o sebi treba vremena, prenosi Tportal.

Osim što otkrivanje samopouzdanja može uticati da žene u 35. dobro znaju šta da obuku i kako da izgledaju, ono ima efekta i na drugim poljima. Jedno drugo istraživanje kaže da je potrebno oko 11 godina da žena nauči savršeno da ispeče pečenje, a to je u prosjeku oko tridesete.

foto: Guliver/Thinkstock / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: