Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Znate li kada brak postaje “ona prava stvar”?

Preuzmite sliku

Brak zapravo nije najsretniji na početku, ma koliko se to vama činilo istinitim – američki naučnici tvrde da treba proći otprilike 20 godina da stvari sjednu na svoje mjesto…

U istraživanju su analizirali podatke preko 2.000 osoba koje su u braku te su zaključili kako zadovoljstvo bračnih partnera prvih 20 godina opada, a nakon toga se stabilizuje i počinje da raste.

“Iako je razvod danas vrlo čest, ipak polovina brakova traje zauvijek. Dugoročna prognoza za takve brakove je optimistična jer nivo sreće i zadovoljstva postaje sve veći, a nezadovoljstva opada”, kaže jedan od voditelja studije sa Univerziteta Pensilvanija Paul Amato.

  • Sir Paul Coleridge iz Fondacije za brak kaže da “ljudi žele stabilnu i zadovoljavajuću monogamnu vezu. Ako prežive  sve izazove koje zajednički život nosi, to mogu i dobiti”.

    Razlog ovoj uzlaznoj putanji bračne sreće leži u činjenici što partneri nakon toliko zajedničkih godina pronalaze dublje nivoe privrženosti što vodi većem uživanju u društvu svoje bolje polovine.

    Po svemu sudeći, tajna uspješnog braka je biti strpljiv sa svojim životnim partnerom… jer će se to na kraju višestruko isplatiti. (ljepotaizdravlje.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,