Srijeda, 6. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zlostavljao ih u djetinjstvu: Tri sestre ga pronašle na Facebooku i osvetile se…

Preuzmite sliku

Terri-Ann, Danielle i Patricia imale su teško djetinjstvo sa očuhom koji ih je seksualno zlostavljao. Pronašle su ga poslije 20 godine i privele pred lice pravde.

 • tri-sestre-osveta2
 • James Lawton uhapšen je u avionu na aerodromu “Heathrow” nakon što su sestre javile policiji da su ga locirale, poslije čega je pedofil i silovatelj uhapšen i pritvoren.

  Ove tri sestre su deset godina krile ovu užasnu tajnu jedna od druge. Kada su priznale jedna drugoj šta im se dogodilo, unajmile su privatnog detektiva koji im je pomogao da pronađu čovjeka koji im je uništio djetinjstva, a i živote.

  “James nam je oduzeo nevinost, uzeo najdragocenije godine života. Bile smo samo male djevojčice, ali on je iskoristio priliku i na najgore seksualne načine nas uznemiravao. Još uvijek nas progoni to što je James uradio. Vraćaju nam se “flashbackovi” i činjenica da je u zatvoru je jedina pravda koju smo tražile”, rekla je najstarija sestra Danielle Michalik-May (30).

  Terri-Ann je navela kako je otkrila gdje se Lawton trenutno nalazi.

 • tri-sestre-ocuh-zlosavljanje-osveta-james-lawton
 • “Tražila sam ga na Facebooku i nisam mogla da vjerujem da živi u Bocvani u Africi sa novom ženom. Krv je počela da mi vri, nisam znala da li ima još djece i da li će i njih uznemiravati kao nas. Predstavila sam se lažno i započela konverzaciju sa njim. Nekako je uspio da sazna ko stoji iza lažnog profila, a zatim mi se javio neki doktor koji mi je napisao da je James mrtav”, istakla je Terri-Ann.

  Sestre su prijavile policiji slučaj, a organi pravde su Lawtona pratili tri godine, a zatim ga u martu ove godine uhapsili na “Heathrowu”. Silovatelj je zaradio 12 godina zatvora zbog zlostavljanja tri sestre od 1993. do 1999. godine.

  Lawton je i ranije hapšen, tačnije 1999. godine zbog seksualnog uznemiravanja u rodnoj Irskoj, nakon čega je odležao tri godine u zatvoru.

  “Pravda je spora, ali dostižna. Nadam se da će istrunuti u zatvoru i da će baciti ključ od njegove ćelije. On je najniže biće na svijetu, samo ostaje nada da neće prići nijednom djetetu više u životu”, zaključila je Terri-Ann. (super zena)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,