Nedjelja, 7. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Život nakon prekida: On gubi prijatelje, a ona mijenja izgled

Preuzmite sliku

Žene su zaljubljive prirode, dok muškarci rijetko poklone svoje srce. Oni se teško otvaraju zbog čega se teže nose s prekidom, tvrde psiholozi.

Pripadnice nježnijeg spola brže prepoznaju da je gotovo, dok muškarcima treba malo duže. Oni se više oslanjaju na lijevu stranu mozga koja je zadužena za logičko razmišljanje, dok je ženama izraženija desna strana odgovorna za intuiciju, osjećaje i izražavanje.

Kako se žene, a kako muškarci nose s prekidom

Nakon prekida žene imaju potrebu svoje najdublje osjećaje podijeliti s prijateljima i porodicom. One ne zadržavaju stvari u sebi kao što to rade muškarci. U njima se ne nakuplja gorčina, a bol izlazi zbog čega i mogu brže nastaviti sa životom, piše Daily Mail.

Za razliku od njih, muškarci ne dijele svoje emocije s drugima. Oni ih najčešće potiskuju u sebi i pretvaraju se da je sve u redu, istaknula je britanska seksualna terapeutkinja Tracey Cox.

Muškarci se zatrpaju poslom kako ne bi mislili o bivšoj, traže utjehu u alkoholu ili u drugim ženama. Oni će učiniti sve kako se ne bi trebali suočiti s prekidom i bolom koji ide uz to. Iskazivanje osjećaja njima je najčešće znak slabosti i patetike i boje se ispasti slabići pred svojim prijateljima.

On izgubi više prijatelja

Nakon prekida bivši su partneri primorani stvarati novi i samostalni život. Žene se u takvim trenucima više oslanjaju na prijatelje, dok se muškarci okreću svojim solo prijateljima. Oni najčešće odbacuju zajedničke prijatelje u koristi samaca zato što im je teško slušati kako bivšoj ide dobro u životu.

Ona izgleda bolje

Žene nakon prekida često promijene svoj izgled, frizuru ili odjevni stil i samim time navješćuju novi početak. Novim im izgleda podiže samopouzdanje i odmah izgledaju bolje. Za razliku od njih muškarci pate u tišini što se itekako odražava na njihov izgled. Umor, iscrpljenost i neprospavane noći ostavljaju tragove, tvrdi Cox, prenosi 24sata.hr.

(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: