Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Žena se porodila u bazenčiću u dnevnom boravku, i cijeli porod prenosila uživo na Instagramu

Preuzmite sliku

Na porod kod kuće se odlučila najviše zbog pandemije koronavirusa i činjenice da u bolnici suprug ne bi mogao biti uz nju, a svoje je 36-satne trudove podijelila i online. 

Iako se bolničko osoblje, kako kaže, nasmijalo na njen plan poroda kod kuće, 28-godišnja britanska je vlogerica Ella Roberts za vrijeme lockdowna u svojoj dnevnoj sobi rodila zdravog sinčića Freedieja, a njenih je 19.000 Instagram pratitelja moglo gledati dolazak dječaka na svijet putem prijenosa uživo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ella Roberts (@crazynewmumma)

– Sretna sam što sam s vama sve podijelila – napisala je Roberts na svom Instagram profilu Crazy New Mumma, dodavši da joj, premda se to na fotografiji ne vidi, zadnji sati nisu bili lagani, prenosi Večernji list.

Nestalo joj je, kaže, kisika i plina koji umanjuje bolove, bilo je puno krvi i vrištanja, a svi su jurili uokolo da sve pripreme za Freddiejev dolazak.

Ipak, vrijedilo je – kaže Robert kojoj je ovo inače bio drugi porod, a prvo je dijete rodila carskim rezom.

Njenu je objavu u kratkom vremenu pogledalo oko 13.000 pratitelja koji su novim roditeljima napisali i na stotine komentara i čestitki.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ella Roberts (@crazynewmumma)

Roberts je za The Sun ispričala i da se na porod kod kuće najviše odlučila zbog pandemije koronavirusa i činjenice da u bolnici suprug ne bi mogao biti uz nju, a 36-satne je trudove podijelila na internetu jer je, kaže, htjela i druge žene nadahnuti da rađaju kod kuće.

Nakon što su joj ljekari rekli da bi porođaj kod kuće mogao biti rizičan, podršku je potražila na Facebooku gdje su joj u jednoj privatnoj grupi druge mame savjetovale šta i kako da radi.

– I kćerku sam 2018. godine htjela roditi doma ali sam završila na hitnom carskom – rekla je, a kako je i s Freddiejem imala visokorizičnu trudnoću nije, kaže, mislila ni da će joj se ovaj put ta želja ostvariti.

Na porodu je ipak bila i primalja koja je mami cijelo vrijeme davala upute i hrabrila je, a došli su i njeni roditelji pa su u zadatak dobili dolijevanje vruće vode u bazen na napuhavanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ella Roberts (@crazynewmumma)

Maleni je Freddie rođen nakon 36 sati, a Roberts ga je sama izvukla iz vode, odmotala mu pupčanu vrpcu koja mu je bila oko vrata, stavila ga na sebe i počela trljati leđa – dok nije zaplakao.

– Bio je to nadrealan trenutak – rekla je ova mama i dodala kako je sretna što je mogla roditi onako kako je sama odabrala.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje