Nedjelja, 28. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Za mamu rođenu bez ruku, prepreke ne postoje: Potpuno sama obavlja sve svoje obaveze

Preuzmite sliku

Sarah Talbi je kao dijete naučila da se oblači, češlja kosu i brine se o sebi koristeći stopala. Njen invaliditet je ne sputava ni u brizi za kćerku Lilu, koja ima dvije godine.

Ova tridesetosmogodišnja mama, sve svoje dnevne obaveze obavlja sama, bez problema. Sarah sređuje nokte, oblači svoje dijete i crta – koristeći samo svoja stopala, prenosi Zadovoljna.rs.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Talbi (@saritalbi)

Ljekari nisu znali da kažu zašto je Sarah Talbi rođena bez gornjih ekstremiteta, a ona je na svoju različitost navikla. Naučila je da za sve što joj je potrebno, koristi stopala i nožne prste, a svoju tehniku je usavršila do perfekcije. Kako je odrastala razvijala je i vještina poput sjeckanja povrća i šminkanja – nožnim prstima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Talbi (@saritalbi)

Međutim kada je postala majka, njen hendikep je počeo mnogo više da joj smeta.

“Da biste brinuli o bebi, pogotovo u najranijem dobu, potrebne su vam ruke”, priznaje Sarah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Talbi (@saritalbi)

Kaže da je prvi put u životu kada je osjetila ogromnu frustraciju i tugu, bilo onda kad nije mogla da podigne svoju uplakanu bebu iz kreveca.

“Tražila sam ocu svoje bebe da je izvadi iz kreveca, i čim me je zagrlila prestala je da plače. To je bio ključni momenat za mene. Shvatila sam da ja svom djetetu značim mnogo više nego samo kao par ruku”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Talbi (@saritalbi)

Njena kćerka Lila, danas ima dvije godine. Lilu mama oblači, kuha joj, pazi je i igra se sa njom, baš kao i sve ostale mame sa svojom djecom.

Mala Lila smatra da je njena mama ista kao i sve ostale mame, jer je ne definiše par ruku, već ljubav, briga i požrtvovanost za svoje dijete, a Sarah ništa od toga ne manjka.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,