Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U 26 mjeseci rodila je šestero djece i postala jedna od rijetkih žena kojima se to može desiti (VIDEO)

Preuzmite sliku

Rijetko se dogodi. Kažu da je to jedan na 88.000 slučajeva, ali ipak, dobro je znati

Ako slučajno računate kako je to moguće, da vas odmah prosvijetlimo – jednu je ženu snašlo nešto što se užasno rijetko događa – rodila je tri puta i svaki put po par blizanaca. U samo 26 mjeseci rodila je šestero djece, ali je nažalost jedan od najstarijih blizanaca preminuo nedugo nakon poroda i to kao nedonošče.

Riječ je o vrlo rijetkom, ali ne i nemogućem slučaju, a glava je akterica Amerikanka iz Kansasa, Danesha Couch koja je nedugo došla iz bolnice s trećim parom blizanaca. Odnosno, riječ o curama – Dalanei i Darla koje su u njihovom toplom domu dočekale jednogodišnje Delilah i Davina te najstariji brat Danariusu, blizanac koji je bez svog para – brata Desmonda ostao nažalost prije nego ga je uopće upoznao.

No, vjerujemo, sestre su mu popunile tu prazninu u srcu.

  • mama-blizanci-sestero-djece2
  • Govorimo dakle je o jednom vrlo rijetkom slučaju, no kako su stručnjaci rekli, a sve su snimile kamere Fox Newsa, nije to ništa neobično jer žene koje prvi put rode blizance imaju veće šanse da se to dogodi i u sljedećoj trudnoći. Doduše, rijetko se dogodi. Kažu da je to jedan na 88.000 slučajeva, ali ipak, dobro je znati. Posebno vi žene koje ste već rodile blizance i planirate još trudnoća.

    Kako je u prilogu istaknula dr. Elizabeth Wickstrom iz Shawnee Mission Medical Center, Danesha je Afroamerikanka, a žene s područja Afrike i inače imaju puno veće šanse za rađanje duplih blizanaca. Takva je genetika, a riječ je o jednostavnoj formuli jer pri začeću češće sudjeluju dva jajašca i velike su šanse da budu oplođena oba.

    Na pitanje je li sretna ili ipak pomalo žali jer realno, u 26 mjeseci dobiti toliko djece, to zaista jest lijepo, ali i vrlo naporno, Danesha kaže da jedino žali za tim što se sve dogodilo prebrzo. Upravo zato narednih deset godina ne želi više pokušavati, a onda će vrlo vjerovatno biti opet spremna na jedan par malih beba. Jer bebe obožava, a kao što i stručnjaci kažu, šanse su joj sada jako velike da se istorija opet ponovi. (index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje