Ponedjeljak, 25. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tri greške u uređenju kuhinje koje stvaraju nered

Preuzmite sliku

Kuhinja je prostorija u kojoj se najbrže stvori nered – posebno nakon što godinu dana provedete u kuhanju, pečenju i jelu kod kuće, zbog pandemije. Dizajneri enterijera otkrili su ključne trikove da izbjegnete haos u kuhinji.

U pitanju su česte greške u uređivanju kuhinje koje vam otežavaju funkcionisanje u ovoj prostoriji.

Ovo su tri stvari na koje treba da obratite pažnju, ukazuju dizajneri enterijera za “Insider”.

Imate previše ukrasnih predmeta u kuhinji

Jedan od krivaca za nered je to što je previše dekora izloženo u kuhinji, rekla je dizajnerka enterijera Jenny Reymold.

“Uređenje kuhinje često može stvoriti nered ako se ne uradi na pravi način“, smatra.

Umjesto da postavljate ukrasne sitnice po cijeloj kuhinji, grupišite dekor u jedno područje, recimo na poslužaonik.

„Dekor možete lako pomjeriti kad vam zatreba prostor za rad“, rekla je Reymold.

Neuređene otvorene police

Beth Diana Smith, dizajnerka enterijera, rekla je da otvorene police u kuhinji mogu izazvati nered ako nemaju kohezivan stil.

„Sa otvorenim policama u kuhinji, morate imati na umu da je sve izloženo“, kaže Smith.

Da biste izbjegli nered na otvorenim policama, Smit preporučuje da sve najfunkcionalnije komade stavite na dvije donje police, prenosi Zadovoljna.rs.

„Razmislite o tome šta najčešće koristite poput tanjira, posuda i čaša za piće“, rekla je.

Što se tiče gornjih polica, Smitj predlaže da sadrže predmete koje ređe koristite, poput velikih keramičkih posuda za posluživanje ili otmjenog staklenog posuđa, Ako ima više prostora, Smit preporučuje dodavanje vaza, skulptura ili drugih ukrasnih predmeta.

Radne površine koristite za odlaganje stvari

„Najveći nered u kuhinji nastaje kada se radne površine koriste za odlaganje“, rekla je Reymold za Insider.

Iako ostavljanje namirnica poput hljeba na radnom stolu čini te predmete lako dostupnim, takođe prenatrpava kuhinju.

Rejmold preporučuje prenošenje stvari na radnoj površini u čiste, hermetički zatvorene posude za skladištenje i odlaganje u ormar ili ostavu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,