Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tri greške koje pravimo kad kuhamo pastu bolognese

Preuzmite sliku

Ko ne voli jesti špagete s umakom bolognese? To tradicionalno talijansko jelo od tjestenine, mljevenog mesa i rajčice nalazi se u gotovo svačijem kuharskom repertoaru. Ipak, većina amaterskih kuhara (a i pokoji profesionalac) pravi početničke greške kad ga priprema. To su tri najčešće…

Potop tjestenine

Talijani vjeruju da je tjestenina kraljica jela, a umak tek ukras na njezinoj kruni. Drugim riječima, ovo jelo ne biste trebali potopiti litrom umaka, već rezance nježno “razmočiti” rajčicom, mesom i drugim sastojcima.

  • Kreativne namirnice

    Pravi umak bolognese kuha se otprilike sat i pol na umjerenoj temperaturi i sadrži točan popis namirnica. Ne smijete kombinovati sastojke koje imate u hladnjaku i zvati to tradicionalnom recepturom bolognese.

    Široki rezanci, a ne špageti

    Pasta bolognese vjerovatno je najpopularnije talijansko jelo od tjestenine na svijetu. I dok većina svijeta sočan umak od rajčice i mljevenog mesa preljeva preko špageta, u Bologni, otkud potječe recept, svi koriste tagliatelle, odnosno vrstu širokih rezanaca. Na taj način umak bolje upije sastojke i nudi vam posve novo gastronomsko iskustvo. (punkufer.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,