Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tajna svježeg frižidera: Evo kako vrećice čaja mogu pomoći u eliminisanju neugodnih mirisa

Preuzmite sliku

Popili ste čaj? Vrećicu nemojte baciti, stavite je na tanjirić i u frižider!

Važno je znati da nije ništa neobično da se u frižideru pojave neugodni mirisi, jer se u njemu nalazi dosta različitih prehrambenih proizvoda, od koji svaki ima svoj miris.

Ne mogu svi prehrambeni proizvodi dobro podnijeti temperaturu frižidera, pa je logično da nakon nekog vremena počnu ispuštati neugodne mirise, piše Tips and Tricks.

  • No, “smrdljivi” frižider nije nužno i prljav frižider. Možda je prvi poriv da sve iz njega izvadimo i oribamo ga, ali za tim nema uvijek potrebe ni vremena.

    Možda samo treba ukloniti loš miris bijelog luka, luka, trulog sira, zaboravljenih ostataka hrane ili nečega što se pokvarilo. Uostalom, u frižideru je toliko različite hrane, a svaka ima svoj miris. I tu uskače u pomoć vrećica za čaj!

    Kada primijetite neugodan miris, najprije bacite onaj proizvod koji je kriv za to. Nakon toga uzmite iskorištenu vrećicu čaja i ostavite je da se osuši. Vrećicu čaja potom stavite na tanjirić, a njega stavite u središte frižidera.

  • Ako imate prilično velik frižider, možete koristiti više vrećica čaja. Primjetit ćete da vrećica čaja vrlo brzo upija neugodne mirise. Ako ne pijete čaj, umjesto toga možete iskoristiti i malo taloga kafe ili sode bikarbone.

    Ovaj trik s vrećicom čaja možete koristiti i u drugim mjestima svog doma. Primjerice, vrećicu možete staviti u mačju kutiju s pijeskom ili na dno kante za smeće. (Vecernji.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje