Subota, 22. Februara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Stvari koje svaki ljubavni par treba da proba u prvoj godini zabavljanja

Dobro obratite pažnju na sljedeće stvari…

Postoji mnoštvo savjeta koji su u direktnoj ili suptilnoj vezi sa onim – kako da prepoznate, odaberete i zadržite pravu osobu kraj sebe. Vjerovatno ste do sada, bez obzira na broj iskustava, shvatili da ne postoji samo jedan idealan partner/partnerka za svakog čovjeka na ovoj planeti, kao i da bez valjane probe, i analize, nema šanse ni da na duže staze budete zadovoljni svojim izborom. Kad stvari već tako stoje, važno je biti jednostavan i praktičan, a evo i kako…

Psiholozi će vam reći, da ukoliko niste previše mladi, ne morate sa nekim da provedete više od par mjeseci, pa da u vašoj glavi grafikon osnovnih karakteristika njegove/ njene ličnosti počne da se iscrtava. Još ako imate jasan uvid, i znate kako da ono što vidite razumijete, za vas nema „zime“.

Ovih 5 stvari bi svakako trebalo da iskusite sa novim partnerima, prije nego što se upustite u „ozbiljno“ zabavljanje i planiranje budućeg zajedničkog života, piše City Magazine.

1. Zajedničkim snagama napravite večeru

Ovo je sjajan način da otkrijete ko je kakav u timskom radu. Ko voli da bude pomoćnik, a ko glavni šef, ne samo u kuhanju, već, vjerovatno, i u drugim segmentima života. Tim je u vezi ključan, ko nije timski igrač, teško će „zaigrati“ u bilo čijem timu!

2. Idite na kratko ili dugo putovanje

To bi mogao biti jedan ili višednevni izlet. Putovati sa nekim znači, omogućiti sebi i toj osobi da se pokaže u pravom svetlu u različitim situacijama, koje su često sasvim neplanirane. Neka vaši pažljivi senzori sve vrijeme budu „uključeni“.

3. U prvoj godini se posvađajte makar jednom, ali ozbiljno

Čak i ako ne volite svađu, ona u periodu od 365 dana sasvim izvijesno mora da se dogodi. U protivnom, ovo može da znači da je jedna osoba preko svake mjere trpeljiva, i da ugađa drugoj, čak i kada joj se to ne radi. Sukob je zdrav, a uz to i odličan pokazatelj koliko, i da li neko previše plane, kad nešto nije po njegovom.

4. Upoznajte njegove / njene roditelje

Teško da će se to dogoditi tako rano, ali važno je da u razdoblju od jedne godine upoznate roditelje vaše mile polovine. Genetika nije naivna nauka, a uz to, moći ćete da vidite i iz kakvog porodičnog, i mentalnog okruženja potiče vaša „idealna“ polovina.

5. Uživajte u tišini

Nemojte nas pogrešno shvatiti, dugi razgovori su izuzetno pohvalni, ali morate da naučite da i ćutanje ima svojih vrlina, i da ono nužno ne znači da nešto nije u redu! (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,