Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Studija potvrdila: “63% žena u mozgu nose DNK svakog muškarca s kojim su ikada spavale!”

Preuzmite sliku

Ženski mozak još misteriozniji nego što smo ranije mislili. Oko 63% žena zadržava i u mozgu nosi živu DNK od svakog muškarca s kojim su imale spolni odnos, prema istraživanju Univerziteta u Seattleu i Centra za istraživanje raka Fred Hutchinson.

Istraživanje, koje je slučajno otkrilo zapanjujuće informacije, izvorno je pokušavalo utvrditi mogu li žene koje su bile trudne s muškim djetetom biti sklonije određenim neurološkim bolestima koje se češće pojavljuju kod muškaraca.

No, ispostavilo se da je ženski mozak još misteriozniji nego što smo ranije mislili. Studija je pokazala da ženski mozak često ima “muški mikrokimerizam“ ili drugim riječima prisutnost muških DNK stanica koje potječu od druge osobe i genetski se razlikuju od stanica koje čine ostatak tijela te žene, piše IdeaSpot.

Prema istraživanju: “63% testiranih žena (37 od 59) imalo je muški mikrokimerizam u mozgu. Muški mikrokimerizam bio je prisutan u nekoliko područja. “

Tako ispada da 63% žena ima muške DNK stanice koje žive u njihovom mozgu. Istraživači su htjeli znati odakle muški DNK dolazi.

Želite li pogađati? Od očeva žena? Ne. DNK vašeg oca se kombinira s DNK vaše majke kako bi stvorili vaš jedinstveni DNK. Pa odakle bi onda mogao doći?

Kroz istraživanje, istraživači su pretpostavili da je najvjjerovatniji odgovor da su sve muške DNK stanice koje žive u ženskom mozgu proizašle iz trudnoće s muškim djetetom. To je bila sigurna, ispravna pretpostavka. Ali ti istraživači su živjeli u zabludi.

Jer kada su vršili sekciju na mozgu žena koje nikad nisu bile trudne, znači nisu imale muško dijete, još uvijek su pronalazili muške DNK stanice koje su prevladavale u ženskom mozgu.

U tom trenutku znanstvenici nisu znali što se zapravo događa. Zbunjeni, učinili su sve da sakriju dokaze dok ih ne razumiju i objasne. Zakopali su ih u brojnim studijama i člancima, ali ako ih sve pregledate, naći ćete presudnu izjavu, jednu rečenicu koja otkriva tajnu i objašnjava tačno odakle dolaze ove muške DNK stanice.

Čega se toliko boje?

“Zaključci: Muški mikrokimerizam nije bio rijetkost kod žena bez sinova. Osim poznatih trudnoća, drugi mogući izvori muškog mikrokimerizma uključuju neprimijećene spontane pobačaje, nestalog muškog blizanca, od starijeg brata prenesen majčinom cirkulacijom ili kroz seksualni odnos. Muški mikrokimerizam bio je znatno češći, a razine su bile više kod žena s induciranim pobačajem nego kod žena s drugačijim trudnoćama. Potrebne su daljnje studije kako bi se utvrdilo specifično porijeklo muškog mikrokimerizma kod žena.”

Dakle, prema naučnicima, mogući izvori muških DNK stanica koje žive u mozgu žena su:

pobačaj za koji žena nije znala
nestali muški blizanac
stariji brat koji je prenio cirkulacijom DNK u maternicu
spolni odnos
S obzirom na činjenicu da 63% žena ima muške DNK stanice koje žive u njihovom mozgu, za koju od navedenih mogućnosti mislite da je najvjerovatnije porijeklo muške DNK?

Prve tri opcije odnose se na vrlo mali postotak žena. Ne može se računati da je to 63%. Četvrta mogućnost? To je nešto što je učestalije.

Odgovor je 4. Seks.

Ovo ima vrlo važne posljedice za žene. Svaki muškarac čije spermatozoide apsorbirate postaje doživotno živi dio vas. Žene na kojima je rađena obdukcija u ovoj studiji bile su starije osobe. Neke su nosile živi muški DNK unutar sebe više od 50 godina.

Sperma je živa. To su žive stanice. Kada se ubrizgava u vas, ona bezglavo pliva i pliva dok ne udari u zid, a onda se pričvrsti i zakopa u vaše meso.

Ako je u vašim ustima, pliva i penje se u vaše nazalne prolaze, unutarnje uho i iza vaših očiju. Zatim ulazi u vaš krvotok i nakuplja se u vašem mozgu i kralježnici.

Kao nešto iz filma naučne fantastike, ona postaje dio vas i ne možete je se riješiti.

Tek sad počinjemo shvatati punu snagu i posljedice spolnog odnosa. (Atma.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,