Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Skidate li šminku vlažnim maramicama? Ovaj viralni video pokazuje zašto to ne biste trebali raditi

Preuzmite sliku

Britanski je dermatolog na primjeru narandžine kore i pudera pokazao koliko je ovakva metoda uklanjanja šminke neučinkovita.

Kad je u pitanju čišćenje lica, većina je dermatologa složna u jednom – vlažne maramice za uklanjanje šminke trebalo bi zamijeniti nekom drugom metodom. Osim što nisu dobre za kožu lica, većinom nisu pogodne ni za okoliš, a umjesto toga, stručnjaci preporučuju, primjerice, double cleansing metodu kod koje se šminka prvo uklanja uljnim čistačem, a zatim slijedi umivanje proizvodom za čišćenje lica.

Ako i dalje koristite vlažne maramice u rutini čišćenja lica, možda vas razuvjeri video koji je ovih dana pravi viralni hit. U njemu britanski dermatolog Timijo Eshio objašnjava zašto bismo maramice za uklanjanje make upa trebali zaobilaziti u širokom luku. On je, da bi dočarao koliko su neučinkovite, koristio narandžinu koru i puder. Puder je nanio na koru, koja predstavlja lice, a zatim je prebrisao vlažnom maramicom. U videu je vidljivo koliko pudera ostaje na licu, odnosno da maramice ne uklanjanju puder iz pora.

Cijeli video pogledajte u nastavku: (diva.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,