Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Seks-buđenje za dobar dan!

sex-jutro1
Preuzmite sliku

Vrijeme prije posla idealno je za brzinski seks. Jutarnja zbrka, \”podivljali\” seksualni hormoni i adrenalin učiniće seks-avanturu mnogostruko intenzivnijom i boljom.

\"sex-jutro1\"Seks-igrice najbolje je tempirati u 7,30 časova. Nivo hormona stresa u krvi opada posle 7,22 časa, a u pola osam tijelo luči velike količine seksualnih hormona i adrenalina. Ljudi koji to vrijeme iskoriste \”aktivno\” puno su opušteniji i energičniji tokom dana, tvrde britanski naučnici..

– Da biste \”razbudili\” partnera, postavite dlanove na njegova butine, tako da palce usmjerite prema gore. Sporim ali čvrstim pokretima kružite palčevima po partnerovoj koži. To će podstaći protok krvi prema \”ključnim dijelovima\” i pripremiti teren za \”akciju\” – kaže stručnjak za akupunkturu Aleksis Arvidson. Uspavanu partnerku muškarci će najbrže zagrijati nježnim dodirima i senzualnim šaputanjima, najbolje ako se naslone na njena leđa.

– Ruke će im biti slobodne, a pošto se ona razbudi, moći će nježno \”kliznuti\” u nju – ističe seksualni terapeut dr. Džejn Grir.

Iznenađenje!

Nisu samo muškarci vizualni tipovi – i žene se mogu \”napaliti\” dok gledaju partnera kako se tušira. I to za samo 30 sekundi. Dopustite sebi malo voajerizma i iznenadite ga u kupatilu.

Rok: Tri sata

Prirodni jutarnji miris tijela razbuđuje libido, tvrde naučnici sa Univerziteta Pensilvanija. Zato umjesto da se prvo istuširate, priljubite se uz partnera. Kako muškarci tokom noći \”nakupljaju\” testosteron, koji je još tri sata poslije buđenja na vrhuncu, umjesto na kafu, bacite se u akciju.

\”Beauty\” seks

Tokom seksa luči se \”hormon ljubavi\” – oksitocin, koji djeluje na produbljivanje bliskosti između partnera. Nakon orgazma povećava se nivo estrogena odgovoran za ljepšu i privlačniju kožu i kosu, ističe dr. Herbenik.

Izvor: InfoBar.ba / Tuzlanski.ba


 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: