Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Savjeti kako da se zaštite: Zimski dani mogu biti jako štetni za kosu

Preuzmite sliku

Zimsko vrijeme može prilično da ošteti vašu kosu, koja uslijed specifičnih uslova i nošenja kape postaje neuredna, kruta i teško se oblikuje. Ukoliko ne budete čuvali, možete potaknuti i opadanje kose.

Često perite kosu

Ako ste dugo izloženi zimskim spoljašnjim vremenskim uslovima, korisno je da kosu perete i do dva puta dnevno. Ukoliko kosu ne perete često, usljed zimskih uslova, ona će postati veoma kruta, a može se desiti da počne da vam opada.

Stavljajte ulje

Redovno stavljajte ulje na kosu. Ovim tretmanom ojačaćete korijen vlasi i tako spriječiti opadanje kose tokom zimskih mjeseci. Uz to ćete obezbijediti neophodnu vlažnost koja će vašoj kosi dati zdrav izgled.

Regenerator

Još jedan važan segment održavanja kose su i regeneratori. Mogu se naći specijalni muški regeneratori koji daju elastičnost kosi i svojevrstan su štit od hladnog vremena. Svaki put poslije pranja kose nanesite regenerator, a zatim kosu isperite.

Ne koristite peškir odma poslije pranja kose

Korišćenje peškira neposredno poslije tuširanja šteti vašoj kosi, jer slabi korijen vlasi. Zato je poželjno kosu sušiti prirodnim putem, da ne bi došlo do nekontrolisanog opadanja.

Čuvajte kosu na vrijeme, održavajte, da ne bi došli u situaciju da dajete ogromne svote novca. Samo da bi je vratili.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,