Utorak, 25. Juni 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Savjet muškarcima: Ženama ste za deset posto privlačniji kad ste u grupi

Kako napominje jedan od autora novog Holandskog istraživanja, ne morate biti najzgodniji muškarac u grupi, sama činjenica da ste u grupi vam povećava šanse sa ljepšim spolom.

Pozovite prijatelje jer večeras muškarci idu u provod. Naime, kako pokazujenovo Holandsko istraživanje, djevojkama su privlačniji kad su u grupi nego kad su sami. Što je veća grupa, privlačniji će biti svi. Naučnici su ovaj fenomen nazvali ‘efekt privlačnosti grupe’ ili GA (group attractiveness) efekt.

“Teže je dobro uočiti i ocijeniti pojedinca u velikoj grupi pa privlačni pojedinci još više dođu do izražaja.”, objasnio je koautor spomenutog istraživanja, dr. Job van Wolferen sa Univerziteta u Tilburgu.

“Ako vam je i glupo izlaziti u grupi, razmišljajte o tome kao o izlasku s rock zvijezdom” i ako niste u centru pažnje, ne znači da ženama nećete biti zanimljivi, pokazalo je ovo istraživanje. Zato se kad idete u provod, prvo malo provrtite po gradu s pratnjom. Ukoliko vam muški prijatelji nisu u gradu, možete prošetati i s grupom žena jer, kako kaže van Wolferen, efekat je isti. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,