Subota, 5. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Samouki tata šije bajkovite haljine kako bi njegova kćerka imala divne uspomene

Do danas muškarac u Kini Xu Ruiqin sašio je preko 100 haljina za svoju kćerku. Svaka izgleda izvanredno, kao da je upravo izašla iz dječije mašte. Razlog šivanja ovih haljina je jednostavno zato što joj želi dati prekrasne uspomene iz djetinjstva, prenosi Tuzlanski.ba.

Mi nismo impresionirani samo detaljnom izradom i lijepim radom ovog čovjeka, već i koliko brine o svojoj kćerkici, piše Bright Side.

Sve je počelo s jeftinom tkaninom

Xu Ruiqin često prolazi pored lokalne prodavnice tkanina i jednog dana je kupio nekoliko pamučnih tačkastih tkanina po pristupačnoj cijeni. Budući da je bilo ljeto, njegova kćerka Xixi morala se češće presvlačiti. Tako je ručno napravio jednostavan komad odjeće za nju. Kad ga je isprobao na svojoj kćerki, izgledalo je zaista prelijepo.

Od tada, svaki put kad bi prolazio pored prodavnice, kupio bi jeftinu tkaninu i davao krojaču da nešto sašije.

No, kada je krojač napustio grad, Xu Ruiqin polako je počeo da vježba šivanje koristeći šivaću mašinu koju je dobio od svoje majke. Ovaj samouki krojač sada može završiti jednostavnu haljinu za jedan dan, a složeniju za 2 sedmice.

 • Ideje dolaze odsvuda

  U početku su mu vještine šivanja bile ograničene, ali nakon što je objavio nekoliko videozapisa o haljinama, dobio je puno ohrabrenja i prijedloga. Kako poboljšava svoju izradu, Xu Ruiqin ideje za svoje kreacije dobiva iz mnogih izvora, poput inspiracije s interneta i iz sporta. Također uzima u obzir potrebe Xixi i šta je najbolje napraviti, ovisno o vrsti tkanine koju ima.

  Haljine nisu samo prekrasne, one su i praktične

  Haljine mogu izgledati čudnovato, ali Xixi ih nosi za svakodnevne aktivnosti poput odlaska u kupovinu, prisustvovanja porodičnim okupljanjima i odlaska u školu. Ovaj dvojac zabavlja se birajući šta će svaki put obući.

 • Haljine su isključivo za njegovu kćerku

  Zasad Xu Ruiqin šije samo haljine za svoju kćerku i ne planira prodavati svoje kreacije. Kaže nam da postoji mnogo stvari koje treba razmotriti ako bi šio za druge ljude. Šivanje ovih haljina hobi je koji mu pomaže da oslobodi stresa s posla, a u njemu želi uživati ​​što više. Međutim, mogao bi razmisliti o tome da jednog dana pokloni haljine za djecu kojoj je potrebno.

  San za budućnost

  Xu Ruiqin nam kaže da u ovom trenutku nema nikakve buduće planove, osim da nastavlja stvarati uspomene dok njegova kćerka odraste. Smatra da Xixi tako brzo odrasta i da se mora više fokusirati na svoje studije. Ali ako ima priliku, volio bi da jednog dana imaju vlastiti brend i pomognu ljudima u nevolji.  (Tuzlanski.ba)

  Evo nekoliko njegovih nevjerovatnih kreacija.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,