Četvrtak, 12. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Samo jednim pitanjem 6-godišnjak je spasio brak svojih roditelja

Mama, moram li se baš vjenčati? – to je pitanje postavio šestogodišnji sin blogerice i youtuberice Joanne Venditti – bez da je znao što će ono izazvati. Naime, te su riječi potakle mladu majku na razmišljanje.

U svom blogu napisala je da je pitanje njenog sina najprije izazvalo strah u njoj te se pitala što je to loše u njenom braku – i je li uopće nešto loše.

„Ne, ne moraš se vjenčati. Možeš raditi šta želiš, mi samo želimo da budeš sretan“, odgovorila je Joanna svom sinu, na što je on s olakšanjem rekao: „OK, dobro! Naime, ne želim se cijelo vrijeme s nekim svađati.“

  • U tom trenutku je Joanna shvatila koliko pasivno-agresivno ponašanje nje i njenog supruga utiče na njihovog sina. Svađaju se za svaku sitnicu i glupost – i često je atmosfera potpuno hladna.

    Zbog toga je majka četvero djece, pošto dječak Holden ima i tri mlađe sestrice, podvukla crtu i napravila „reviziju“ nekoliko proteklih godina: zaruke, vjenčanje, spontani pobačaji, problemi na poslu, zdravstveni problemi. Sve su to zajedno prošli. Međutim, njihova je veza trpjela zbog toga.

  • Razgovarala je sa suprugom o problemu i oboje su se odmah složili da se nešto mora promijeniti – inače će im brak propasti. Odlučili su da se ponovo moraju zaljubiti jedno u drugo. Išli su na spojeve, uzeli sebi vremena za sebe.

    „Nikada nismo izgubili svoju ljubav jedno prema drugome, ali ipak sada imamo sasvim novu vezu. Pokrpali smo pukotine i izgradili je na tome.“ Ni njihovom sinu to nije promaklo: sada je odlučio kako će se ipak jednog dana vjenčati, napisala je Joanne. „Naš dom nije više pun vike i svađe. Sada razgovaramo, smijemo se i pozitivno smo nastrojeni.“ (Tuzlanski.ba) 

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,