Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Rođeni kao dva brata blizanca: Jedan od njih je postao žena (VIDEO)

Preuzmite sliku

Odmalena se oblačio kao žensko, učenici su ga mrzili, a nije mu bilo dopušteno ni koristiti se ženskim toaletom. Nakon promjene spola sretan je, a brat ga podržava

 • braca-blizanci-promjena-spola2
 • Jonas i Wyatt Maines bili su naizgled normalni jednojajčani blizanci sve dok se jedan od njih nije počeo osjećati kao žena zarobljena u muškom tijelu i deklarisati kao transseksualac. Počeo je piti ženske hormone i na kraju se podvrgnuo operaciji promjene spola te promijenio ime. Još u najranijoj dobi govorio je kako mrzi svoj muški spolni organ. Želio je nositi haljine i puštati kosu. Sebe je zvao ženskim dječakom.

  – Wyatt je uvijek želio biti djevojčica i jedva je čekao igre kostimiranja da može oblačiti haljine – govori njegov brat Jonas, koji je otpočetka prihvatao da nema brata nego sestru.

  Njihova se majka bojala za Wyattovu budućnost, ali vidjevši kako on misli ozbiljno, dopuštala mu je da nosi ružičaste haljine, igra se s lutkama i gleda “Malu sirenu”. U osnovnoj ga je školi odvela ljekaru specijalisti za transseksualnu djecu. Nakon kratkog vremena, Wyatt je uzeo ime Nicole, odnosno od milja Nikki, te počeo nositi žensku odjeću, piše Daily Mail.

 • braca-blizanci-promjena-spola3
 • Nicole je bila vrlo sretna jer su i u školi svi prihvatili njenu promjenu. Ali, prilike su htjele da se porodica preseli u drugi grad i tek su tada za novopečenu djevojku počeli pravi problemi. Novi učenici su je mrzili i nazivali pogrdnim imenima, a nije joj bilo dopušteno ni koristiti se ženskim toaletom. Doduše, nisu je prisiljavali u muški, već je odlazila u toalet za osoblje.
  Trajalo je to do kraja školske godine, a potom je porodica ponovo promijenila mjesto stanovanja. Školu su tužili zbog diskriminacije, a prošle su godine dobili pravnu bitku te i novčanu odštetu.

  Krenuvši u srednju školu, Nicole je odlučila ni s kim ne dijeliti svoju priču, već se ponašala kao najnormalnija tinejdžerka. Počela je piti ženske hormone s obzirom na to da je započinjalo razdoblje pubertetskih promjena. Nije bilo lako čuvati tajnu, ali naznake muževnosti nisu bile uočljive, tako da je počela izlaziti s momcima pa i prvi se put poljubila.

  Danas Nicole ima 18 godina i dečka koji je obožava, a u maju ove godine podvrgla se i operaciji promjene spola te postala kompletna djevojka netom prije odlaska na fakultet. Brat Jonas cijelo je vrijeme bio uz nju, a veza blizanaca jača je no ikad.

  – Gledajući u svoga brata, vidim da bih bila i jako zgodan muškarac – šali se Nicole. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje