Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Rekli su joj da neće moći biti majka: Sada ima čak 10 djece – četvero svoje i šestero usvojene

Preuzmite sliku

Alicia (40) i Joshua Dougherty (42) iz New Yorka devet su godina pokušavali dobiti dijete, ali su doživjeli 11 pobačaja. Iako su im rekli da neće moći mati djece, oni su sad ponosni roditelji 10 mališana…

Alicia je bila shrvana kada su joj rekli da neće moći roditi, ali sve je iznenadila i rodila čak četvero djece te usvojila još šest.

Porodica je počela rasti 2010. godine, kada su Alicia i Joshua usvojili Alexa, sada 15-godišnjaka. Alicia je odletjela u Južnu Dakotu po četverogodišnjeg Alexa i odvela ga kući.

– Bilo je ludo, napustili smo New York bez djece i vratili se kući sa sinom. Bilo je tako nevjerovatno napokon imati dijete u kući. Utrčao je u sobu i bio je tako uzbuđen i vikao je “mama, tata”, bio je tako sretan što nas ima – ispričala je Alicia.

Samo šest dana nakon što su doveli Alexa kući, Alicia je saznala da je trudna, prenosi 24sata.hr.

– Joshua i ja smo bili u šoku satima. To je bilo nevjerovatno – rekla je.

Kćerku Zoey rodila je 2012. godine. Godinu dana kasnije su usvojili Jamesa, sada 14 -godišnjeg dječaka. Alice je potom saznala da je ponovno trudna i rodila je sada sedmogodišnju Dash. Progesteron koji je Alicia uzimala na kraju je povećao njenu plodnost.

Velika porodica se 2015. povećala za još dva člana, kada su im se blizanci Jordan i Jason pridružili. Alice je još rodila sina Bodhija (2), kćer Harle (2) te još usvojila Patricka (12) i Bree (10).

– Živim u ludoj haotičnoj kući, ali sad sam se već navikla na to i ne bih to nikad mijenjala. Nakon godina razmišljanja da nikada neću imati dijete, volim otvoriti svoje srce prema što je moguće više djece. Sigurna sam da ćemo usvojiti još – rekla je Alicia, a piše Metro (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,