Ponedjeljak, 15. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Priznanje majke troje djece: “Nisam znala da me privlače žene dok mi muž to nije otkrio”

Preuzmite sliku

“U početku sam se uvrijedila. Zašto žena ne može da cijeni druge žene, a da to nije seksualno, pomislila sam.”

Iako je maštala o glumicama Vicky McClure i Jodie Comer, Jennifer Gilmour koja je bila udata i imala troje dece, nije shvatala da je privlače žene.

Tek kada je muž James pokrenuo temu njene seksualnosti, počela je da povezuje neke stvari.

Spisateljica Jennifer (34), čija djeca imaju 12, 10 i šest godina, kaže da su joj se oči otvorile nakon što je gledala BBC seriju „Killing Eve“ sa suprugom Jamesom tokom izolacije.

 • Ona kaže: „Prvo smo gledali film Ovo je Engleska i shvatila sam da do kraja dana ne razmišljam ni o čemu drugom osim o glumici Vicky McClure. Prešli smo na Killing Eve i meni je pažnju podjednako privukla Jodie Comer, ali sam to pripisala divljenju više nego bilo čemu drugom. U stvari, moj muž je prvi sugerisao da bih mogla biti lezbijka. U početku sam se uvrijedila. Zašto žena ne može da cijeni druge žene, a da to nije seksualno, pomislila sam. Kako je vrijeme prolazilo i moje interesovanje za žene se samo pojačavalo, nisam mogla da poreknem svoja prava osjećanja“, rekla je Jennifer.

  Na njenu sreću, suprug je imao razumijevanje i ohrabrio ju je da istražuje svoju seksualnost, čak joj je dao „zeleno svjetlo“ da eksperimentiše sa drugim ženama, prenosi Zadovoljna.rs.

  Počela je da koristi Tinder za upoznavanje žena i uvijek bi im razjasnila svoju situaciju.

  „Osjećala sam se kao da se vraćam kući. Ono što nisam očekivala je nivo naklonosti koju doživljavate sa ženom. Osjećala sam se kao ravnopravna. Prije nego što sam se udala za Jamesa, preživjela sam zlostavljanje u prethodnoj vezi, tako da je u tome bilo nečeg beskrajno utješnog.

  Prvi put u životu osjećala sam se kao da mogu da se opustim.

  Spavala bih gola i sretna pored žene, a ranije sam uvijek spavala u pidžami.

  Iako sam mislila da su muškarci privlačni i da mogu da cijenim zgodnog momka, to nije bilo uporedivo sa seksualnim osjećanjima koja sam imala prema ženama.

  Nakon što su pokušali da održe brak, a razmatrali su i poliamoriju, James i Jennifer su donijeli tešku odluku da se raziđu.

  „Mi smo sretni roditelji koji dijele strateljstvo. I dalje viđam Jamesa skoro svaki dan i provodimo mnogo više vremena kao porodica od kad sam se autovala. On me nevjerovatno podržava i jako sam mu zahvalna na tome. On je prava osoba, samo pogrešnog pola.

  Moj tata mi je pružio nevjerovatnu podršku – i on samo želi da budem sretna.

  Moji prijatelji su bili oduševljeni u moje ime, zapravo su tvrdili da su oduvijek znali. Samo bih voljela da su mi rekli ranije“, rekla je.

  Istraživanje seksualnosti kasnije u životu postaje sve češće među ženama, pokazuje jedna univerzitetska studija.

  U istraživanju su obavljeni intervjui sa 200 žena starijih od 30 godina koje su bile udate za muškarce, ali su rekle da ih žene privlače.

  Zaključeno je da žene koje su odrasle u uvjerenju da su heteroseksualne mogu „doživjeti prvu istopolnu privlačnost u zrelim godinama“.

  Terapeutkinja Marisa Peer vjeruje da veća zastupljenost lezbijki u popularnoj kulturi čini da se žene osjećaju moćnijim da prihvate svoju seksualnost kasnije u životu.

 • Marisa objašnjava i da su neke njene pacijentkinje osuđivali kad su otvoreno razgovarale o svojoj seksualnosti u mladosti.

  „One su se tada postidjele i ‘vratile se nazad u ormar’, a onda bi uradile ‘pravu stvar’ tako što bi se udale“, rekla je Marisa, a piše The Sun.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje