Subota, 5. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Prema istraživanjima ovo je trenutno najpopularnija frizura na svijetu

Bilo da se radi o farbanju, šišanju ili skraćivanju šišia, dobra ili loša frizura mogu u potpunosti promijeniti čovjekovu vanjštinu, zato nipošto ne smijemo podcijeniti moć stiliziranja kose.

Frizura je odavno postala bitan dio našeg identiteta. Ona je način na koji se možemo izraziti te je često i način na koji se nosimo s bitnim i velikim životnim promjenama. U posljednjih nekoliko godina, a posebno u vrijeme globalnog lockdowna, mnoge su žene posegnule za škaricama kako bi napravile radikalne promjene. Za mnoge od njih to je značilo skraćivanje bujne duge kose u kratki bob.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Hill (@taylor_hill)

Nedavna istraživanja provedena od osiguravajućeg društva Protectivity pokazala su da je najpopularnija frizura na svijetu trenutno bob frizura. Istraživanja su provedena na način praćenja najčešće guglanih termina vezanih uz frizure i stiliziranje kose. Pokazalo se da mjesečno 222,580 hiljada žena pretražuje bob frizure putem internet tražilice. Nakon boba po popularnosti slijede punđa te šiške, a u prvih deset ušle su i pletenice.


Bob frizuru izumio je pariški frizer Antoine de Paris, kojem je inspiracija bila Ivana Orleanska. Ova bezvremenska frizura slavu je stekla dvadesetih godina prošlog stoljeća, a njezina popularnost ne jenjava ni danas. Ako ste i vi jedne od onih žene koje neprestano pretražuju bob frizure, no nikako se ne usuđuju ošišati, u nastavku vam donosimo fotografije koje bi vas mogle potaknuti na šišanje i inspirirati. Ako se želite dodatno osigurati prije nego krenete u frizerski salon, pogledajte koje su frizure idealne za vaš oblik lica. (ljepotaizdravlje.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,