Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pra-pra-prabaka Mary ima 90 unučadi: Jedina porodica sa čak šest živih generacija…

Preuzmite sliku

Majka osmero djece Mary Marshall (86), koja je rođena četiri godine prije početka Drugog svjetskog rata, može se pohvaliti sa čak 90 unuka. Jedina su porodica sa čak 6 živućih generacija u Velikoj Britaniji.

Mary Marshall (86) je najstarija u porodici, a malena Nyle Ferguson ima samo nekoliko sedmicaa i obje su pozirale za fotografiju koja prikazuje šest generacija žena, koje su sve potekle od Mary. Sve žene s ove ‘generacijske fotografije’ su u direktnoj liniji potomstva, a osim nove mame Toni-Leigh (17), sve su radile ili još rade kao njegovateljice, prenosi 24sata.hr.

Sve su rodile sa 18 godina ili manje, što je rezultiralo ovom velikom porodicom, a žive u Edinburghu u Škotskoj, ili u okolici grada.

 • Maryina najstarija kćerka Rose Thorburn (68) ima četvero djece, uključujući Chyrel Borthwick (50) koja ima troje djece. Njena kćerka Carrie Dow rođena je 1986. godine, a sama ima četvero djece, jedna od kojih je i nova mama Toni-Leigh Aitken (17).

  A 25. maja, kad se rodila djevojčica Nyla, Mary je postala jedina pra-pra-prabaka u Škotskoj.

  Zbog veličine svoje porodice, Mary iz Edinburgha kaže da joj je oprošteno što nije svakom članu kupila rođendanski i božićni poklon jer bi provela ‘pola godine u šopingu’.

  – Da budem iskrena s vama, ja sam jedna jako sretna žena. Predivno je imati tako veliku porodicu. Uvijek postoji neko ko pazi na vas. Nevjerovatno sam sretna – kaže Mary.

  Novopečena mama Toni-Leigh, koja je prošlog mjeseca rodila najnovijeg člana porodice, rekla je da se porodica šalila kako su sigurno oborili nekakav rekord kada su saznali da je trudna.

  – Tada smo počeli to istraživati ​​i ispalo je da niko nema toliko živih generacija u Velikoj Britaniji. Prerano je da bismo vidjeli sličnost s njezinom pra-pra-prabakom, ali kad su se njih dvije srele to je bila ljubav na prvi pogled – kaže Toni-Leigh.

  – Blizu živimo jedni od drugih, nije više od 15 minuta vožnje. Tokom pandemije nismo imali porodičnih okupljanja, ali kad se okupimo, to je prava zabava – dodala je.

  – S rođenjem Nyle, Mary sad ima 90 unučadi, tako da je uvijek prilično glasno! Ja imam sedmero braće i sestara tako da sam uvijek bila dijelom velike porodice- kaže pra-prabaka Rose.

  – Ali sad je porodica već jako velika – kaže i dodaje da nije nikad čula da postoji ijedna ovako velika porodica u Škotskoj, koja broji čak šest živućih generacija, piše britanski Mirror.

  – Kad god se okupimo, uvijek je zabavno, glasno i puno smijeha – objašnjava.

  Prema Guinnessu, najviše je bilo sedam živućih generacija u jednoj porodici.

 • Šest generacija žena porodice Marshall:

  Mary Marshall, 86, rođena u junu 1935. godine

  Rose Thorburn, 68, rođena u oktobru 1952. godine

  Chyrel Borthwick, 50, rođena u julu 1970. godine

  Carrie Dow, 35, rođena u februaru 1986. godine

  Toni-Leigh Aitken, 17., rođena u oktobru 2003. godine

  Nyla Ferguson, rođena u maju 2021. godine.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje