Utorak, 4. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Poslije seksa ima kajanja: Za čim žale muškarci, za čim žene

Svi mi žalimo zbog nečega ili nekoga, ali zanimljivo je da su kod muškaraca i žena, kada je o seksu riječ, često u pitanju dijametralno suprotne stvari.

Prema istraživanju objavljenom u naučnom časopisu Archives of Sexual Behaviour, muškarci žale zato što nisu imali odnose s više različitih partnerki, dok žene, sa druge strane, žale što su bile s previše pogrešnih muškaraca.

“Očito je da seks na jednu noć ostavlja veće posljedice na žene. Žaljenje muškaraca je razumljivo jer su oni ‘programirani’ za razmnožavanje za koje se šanse povećavaju uz veći broj partnerki”, rekla je Martie Haselton, psiholog, koja je učestvovala u istraživanju u kojem je ispitano čak 25.000 ljudi.

Među top pet stvari zbog kojih se kaju, 24 odsto žena je uvrstilo gubljenje nevinosti s pogrešnim partnerom. Među muškarcima, zbog toga se kaje 10 procenata. U prvih pet razloga za kajanje je i prevara sadašnjeg partnera – kod žena u 23, a kod muškaraca 18 procenata. Zbog toga što su im veze “prebrzo seksualno napredovale”, kajalo se 20 odsto žena i 10 odsto muškaraca.

Muškarce, prema rezultatima istraživanja, često muči činjenica što su se u određenom trenutku života bojali da priđu ženi koja im se sviđala, a koju su zauvijek izgubili. (Vijesti.me)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,