Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pokazala ogromni stomak dok je čekala trojke: Zbog neobičnog oblika postala je senzacija

Preuzmite sliku

Njen stomak je tokom trudnoće imao pomalo neobičan izgled zbog čega je brzo postala internetska senzacija. Neki su se čak pitali kako uspijeva hodati s njim…

Bilo je to najluđih 36 sati u mojem životu, rekla je Michella Meier-Morsi iz Danske nakon što je rodila trojke od kojih je pred kraj trudnoće njen stomak izgledao kao da će se rasprsnuti. Nedavno je na svijet donijela sinove Charlesa, Theodorea i Gabriela, a cijelu trudnoću je dokumentovala na Instagramu.

– Porođaj je prošao puno bolje nego sam mislila. Nije bilo lako, ali nije bilo ni približno tako loše kao prošli put kad sama rađala ostalu djecu – dodala je pa pokazala kako joj stomak izgleda deset dana nakon poroda, prenosi 24sata.hr.

 • – Znatno je manji, ali i dalje je težak i nevjerovatno bolan. Čak mi je neugodno i disati. Bit će uzbudljivo promatrati kako se moje tijelo planira zaliječiti – prokomentarisala je.

  Njen stomak je tokom trudnoće imao pomalo neobičan izgled zbog čega je brzo postala internetska senzacija. Neki su se čak pitali kako uspijeva hodati naokolo s njim. Priznaje da ga je često pridržavala rukama.

 • Zašto joj je stomak imao takav oblik pojasnila je Jessica Kiley, profesorica porodništva i ginekologije s Medicinskog fakulteta Northwestern Feinberg.

  – Trudnoća će kod svake žene izgledati drugačije, s faktorima kao što su to činjenice je li to prva trudnoća, kakva je građa tijela, nosi li žena jednu bebu ili više njih… Diastasis recti je stanje u kojem se lijevi i desni trbušni mišići razdvajaju, a to, također može uticati na oblik trudničkog stomaka. To stanje znači da ima više mjesta u abdomenu, a time i da maternica više strši – objasnila je dr. Kiley.

 • Pratioci na društvenim mrežama Michellu nazivaju heroinom. Ovo su neki od njihovih komentara.

  -‘Još jedan razlog da ljudi više poštuju sve majke.’
  -‘Nemam riječi… Duboko poštovanje!’
  -‘I ja sam bez teksta. Draga moja, ti si za mene superjunakinja!’   (Tuzlanski.ba)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje