Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pet suptilnih znakova da vas neko ne voli

Preuzmite sliku

Ako niste sigurni šta neka osoba misli o vama, a ne ustručavate se da je pitate, to ipak možete otkriti na osnovu njenog govora tijela.

U narednim redovima ćemo vam otkriti koji suptilni znakovi u ponašanju vašeg sagovornika, bilo da su oni verbalni ili neverbalni, pokazuju da on baš nije radostan što provodi vrijeme s vama, prenosi City Magazine.

Češkanje vrata

Češkanje vrata signalizira nezainteresovanost vašeg sagovornika za ono što imate da kažete. Ono takođe pokazuje da osoba s kojom razgovarate ne vjeruje u to što joj govorite.

Držanje distance

U vrijeme prije korona virusa držanje distance je bilo jasan signal da osoba s kojom provodite vrijeme ne želi da postanete bliski, u bilo kom smislu. Najčešće se prepoznaje kada se vaš sagovornik pomjeri korak unazad u slučaju da mu se približite da mu nešto kažete u povjerenju, ili ustane sa svog mjesta ako sednete pored njega i šetka se lijevo desno dok vas sluša.

Negledanje sagovornika u oči

Ovo je najočigledniji znak da imate posla sa osobom koja bi radije bila bilo gde drugo nego sada tu sa vama. Izbjegavanje kontakta očima tokom razgovora takođe može da znači da vaš sagovornik nešto krije od vas.

Odgovaranje na pitanja jednom riječju ili rečenicom

Kada svaki put kada osobu pored sebe pitate nešto dobijete kratak odgovor, to je siguran znak da ona nije zainteresovana da nastavi konverzaciju, a ni da provodi vrijeme s vama.

Lažan osmijeh

Nije teško otkriti lažan osmijeh kod druge osobe. Kada se neko stvarno smije, njemu su gotovo svi mišića lica aktivni, dok kod onih koji se lažno osmjehuju, samo su usta razvučena u kez. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,