Srijeda, 23. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pet najčešćih laži koje žene koriste u seksu

Ako je žena impresionirana vašom ‘muškošću’ to obično i nije dobra vijest, tvrdi seksualna stručnjakinja koja kaže kako nikad nije susrela ženu koja nije odglumila orgazam.

Nemojte se zavaravati, žene ponekad lažu svojim ljubavnicima ili barem taje pravu istinu, prvenstveno kako bi izbjegle neugodnu situaciju ili da ne povrijede partnerov ego, tvrdi Nadia Bokody.

Nadia, koja je seks kolumnistica, kaže da nikad nije upoznala ženu koja nije koristila barem jednu od pet najčešćih laži vezanih uz seks, uključujući i impresioniranost ‘alatom’ partnera.

Ona tvrdi kako su žene biološki ‘uvjetovane’ da potisnu svoje potrebe i udovolje drugima, te zbog toga osjećaju potrebu da lažu partnerima, prenosi 24sata.hr.

1. Lažni orgazmi

Iako Nadia tvrdi da je većina žena barem jednom odglumila orgazam, kaže kako ‘još nije naišla na muškarca koji nije uvjeren da ne bi prepoznao glumu’.

Poziva žene da ne rade predstavu od seksa i okane se glume kako bi lakše došle do cilja, osobito u dugim vezama.

– Iako je lažiranje djelotvorna taktika za okončati loš seks, ova laž širi virus poznat po nazivom ‘muškarci misle da su božji dar u krevetu’ – ističe ona.

2. Čudesna veličina penisa

Prirodno je htjeti pohvaliti partnera u krevetu, no ‘tako ti je velik’ je laž stara koliko i ljudi, smatra Nadia. Objašnjava kako žene češće koriste ovu taktiku na muškarcima opterećenim veličinom svog penisa, kojima je potrebna stalna potvrda da bi se osjećali dobro.

– To su isti oni muškarci uvjereni da je veličina penisa povezana s mogućnošću da ženu dovedu brzinski do orgazma te nemaju stvarno znanje o putu do ženskog zadovoljstva  – kaže.

Početkom 2020. jedna je velika studija pokazala kako žene preferiraju velike penisa u aferama za jednu noć, dok su u dugoročnim vezama zadovoljnije s onim prosječnima.

3. Pretvaranje da su neiskusne

Ovo je slično glumljenju orgazma te služi povećanju ega partnera, osobito onih koji se teško nose s činjenicom kako je partnerica imala više iskustva od njega samog.

– Ako misle da ih nemamo s čime uporediti, osjećaju se bolje – tvrdi.

4. Iskradanje da bi ‘oprale zube’ ili se otuširale

Ova laž je česta kad je žena bila blizu vrhunca te joj ga partner ipak nije pružio, već je završio. Tom se taktikom služe iskusne žene kako bi dobile minutu i ‘namirile same sebe’ u privatnosti kupatila.

5. ‘Imam nizak libido’

Iako s vremenom može doći do promjena u libidu, žene često koriste ovaj izgovor u vezama koje ih ispunjavaju, no nisu seksualno nabijene, odnosno seks i nije baš nešto ili su ušle u dosadnu rutinu.

– Kad žena kaže suprugu da joj je libido nikakav, ona najčešće želi predah i doista joj nije do seksa s njim, već zna da će lakše do vrhunca doći sama – objašnjava. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,