Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pet kreativnih ideja kako da iskoristite stari namještaj i stvari u domu

Preuzmite sliku

Stari namještaj nemojte bacati jer postoji mnogo načina za njihovu “apciklažu”! Mi vam pružamo pet ideja kako da namještaju koji više ne koristite pružite novi izgled i novu svrhu u domu.

1. Kofer kao pomoćni stočić    

Praktičan i dekorativan sto možete napraviti od starih kofera. Dovoljno je da pronađete očuvan starinski kofer i podignete ga na drvene letvice. Ukoliko gornja površina kofera nije dovoljno čvrsta, odgore možete postaviti dasku ili poslužavnik, prenosi KućaStil.

 • 2. Štafelaj kao držač za TV

  Stari držač slikarskog platna preselio se iz ateljea i postao upečatljiv element enterijera renoviranog stana iz ’70-ih godina. Postavljen na točkiće postaje praktično postolje za televizor koje se može pomjerati i okretati po potrebi.

 • 3. Prozor kao uzglavlje za krevet

  Upotrijebite ovaj trik ako želite da unesete interesantan detalj u prostoriju: okvir od prozora postao je uzglavlje za krevet u ovoj spavaćoj sobi. Za uzglavlje je upotrijebljen starinski prozor – visok, efektan, a vi svakako možete odabrati i neki jednostavniji, a dovoljno interesantan da postane ukras u vašoj spavaćoj sobi.

 • 4. Komoda umjesto kuhinjskog ostrva

  Ako vam se dopadaju kuhinje u američkom stilu, nezaobilazan element koji morate imati je kuhinjsko ostrvo na sredini prostorije. Ostrvo međutim ne mora mnogo da vas košta. Stara komoda ili police sa ladicama obezbijediće dodatan prostor za skladištenje kuhinjskog posuđa, a ploča postavljena preko poslužiće kao prostrana radna površina za spremanje hrane.

 • 5. Polica za knjige kao koktel bar

  Stare police za knjige mogu poslužiti kao bar – potrebno je samo malo dobre organizacije. Police će poslužiti kao savršeno mjesto da na dekorativan i pregledan način izložite svoju kolekciju pića i čaša. (Tuzlanski.ba)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,