Ponedjeljak, 1. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Parovi koji slijede ovo pravilo zauvijek ostaju u fazi medenog mjeseca

Preuzmite sliku

Decenijama, zapravo stoljećima -ljudi su tragali za tajnom trajanja ljubavi.

I, kako se ispostavilo, odgovor vjerovatno nije tako daleko. Učenje kako ostati u fazi medenog mjeseca obavlja se jednim laganim korakom: idite na spojeve, jedno sa drugim. Ostavite djecu (ako ih imate) kod kuće sa dadiljom ili ih ostavite kod porodice. Odredite datum isključivo za vas i vašeg partnera, piše Your Tango.

Kada odvojite vrijeme samo za vas, moći ćete ponovno oživjeti ljubav koju imate jedno prema drugome, podsjetiti se zašto ste zajedno i koliko ljubavi postoji između vas. Možda znate koliko se volite, ali ponekad je lijepo imati trenutak da jednostavno uklonite svakodnevni stres i nevolje iz svog života i fokusirate se samo na sebe i supružnika. Ne samo da vam daje priliku da se opustite, već i jača vašu vezu u paru, prenosi Tuzlanski.ba.

  • U stvari, moglo bi se svesti na jedan broj: 2, pravilo 2/2/2, tj. prema korisniku Reddita, pravilo 2/2/2 je jednostavno:  Svake dvije sedmice izlazite navečer. Svaka dva mjeseca izlazite na vikend. Svake dvije godine izlazite sedmicu dana.

    Ako ste i dalje sumnjičavi, samo razmislite o tome. To što ste vi i vaš partner neko vrijeme zajedno, ne znači da biste trebali prestati izlaziti jedno s drugim. Kad ste izlazili, stvari su bile nove i vjerovatno manje stresne nego sada. Izlasci s vremena na vrijeme mogu vam pomoći vratiti taj svježi, uzbudljivi osjećaj. Ali to ne znači da trebate isprazniti svoj bankovni račun. A ponekad vam treba samo potvrda da ste oboje sretni i još uvijek jako zaljubljeni ili čak više zaljubljeni jedno u drugo nego što ste bili prije.

  • Čak i u vrijeme poteškoća u vezi, trebali biste sve ostaviti po strani i otići na spoj. Podsjetite se šta vas je uopće spojilo. Ljubav nadmašuje sve ostalo, pa ako se možete sjetiti zašto ste uopće zaljubljeni jedno u drugo, tada ćete shvatiti da ništa ne može slomiti vaše osjećaje jedni prema drugima. To može samo otvoriti sasvim novi pravac kojim se možete kretati kada se bavite stvarima koje naglašavaju vašu vezu.

    Moći ćete lako riješiti stvari jer vaša ljubav nadmašuje sve ostalo. Sve dok ste čvrsti u ljubavi jedni prema drugima kao par, ništa ne može prekinuti tu vezu. Ponekad jednostavno morate raditi stvari koje njeguju ljubav koju imate jedno prema drugom. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,