Petak, 3. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ova dva trika pomoći će vam da “zamaskirate” izrastak do sljedećeg farbanja

Preuzmite sliku

Otprilike dvije sedmice nakon farbanja kose pojavljuje se izrastak. Ipak bilo bi previše štetno za kosu, a i za kućni budžet, opet posegnuti za bojom. I šta napraviti da se izrastak ne vidi? Postoje dva trika, ovisno je li kosa svjetlija ili tamnija, koji pomažu da izrastak ne dolazi toliko do izražaja, odnosno – zakamufliraju ga.

Svjetliji izrastak

Ako vam je kosa ofarbana u nijansu tamniju od prirodne, tad pomaže sjenilo za oči što sličnije prirodnoj boji kose. Nanesite ga širom četkicom na izrast i privremeno se neće toliko vidjeti, prenosi 24sata.hr.

Tamniji izrastak

Ukoliko ste ofarbali kosu u nijansu svjetliju od prirodne, tad posegnite za šamponom za suho pranje ili dječijim puderom. Jedno ili drugo posipajte po izrastu i protrljajte prstima ili nanesite širom četkicom, npr. onom za rumenilo. Na kraju napravite frizuru kako ste planirali.

Još nekoliko savjeta

U prodavnicama postoje i posebni preparati za prikrivanje izrastka, a nalikuju maskari za trepavice. Proizvode ih u nekoliko boja, a prikrivaju izrastak od pranja do pranja kose. Također, preljev za kosu dobar je izbor za sakrivanje izrasta između bojanja, a osim toga će i osvježiti postojeću boju.

Inače, želite li da boja na kosi potraje duže, izbjegavajte pranje kose u vrućoj vodi, jer što je hladnija, bolja je za dugovječnost boje. Nekoliko dana prije farbanja, kosu ne perite jer prirodna ulja unutar vlasi pomažu da se farba bolje uhvati. Također, suzdržite se od pranja kose nekoliko dana nakon farbanja.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,